Bankorganisation: Danmark ender som Island

Lokale Pengeinstitutter advarer om, at vi er i risiko for at ende med et finansielt omdømme som Island

Krakket i Fjordbank Mors risikerer at sende voldsomme dønninger ind over den danske banksektor.

Danmark risikerer at ende med samme katastrofale finansielle omdømme som Island, hvis kunder og investorer bliver ved med at tabe penge, når danske banker krakker, lyder den dystre melding fra direktøren i brancheorganisationen Lokale Pengeinstitutter.

- Staten er ved at bringe Danmark i en situation, hvor vi ender som Island, hvor kreditvurderingen af bankerne er meget lav. Danmark er et lille land med en åben økonomi. Jeg er ikke sikker på, at politikerne forstår konsekvenserne, siger Jan Kondrup til dagbladet Børsen.

Han sigter dermed mod den politiske vedtagne bankpakke III, som blandt andet betyder, at Danmark foreløbigt er det eneste land, der lader kunder og aktionærer tabe milliarder af kroner ved et bankkrak.

De danske banker er blevet hårdt ramt på deres rating hos bureauet Moody's efter Amagerbankens krak i februar og har dermed oplevet, at det blev sværere og dyrere at låne penge.

- Det får endnu et skud på boven med den måde, Fjordbank Mors er blevet håndteret på. Det kan få lange udsigter, før udlandet igen ser med velvillige øjne på det danske marked, siger Jan Kondrup til avisen.

0 kommentarer
Vis kommentarer