Små banker: Vi ender som Island

Krisen fortsætter: Grækenlands krise kan meget vel 'smitte' - og danske småbanker frygter islandske tilstande

Fjordbank Mors krakkede i den forgangne weekend. (Arkivfoto: Anne Ravn)
Fjordbank Mors krakkede i den forgangne weekend. (Arkivfoto: Anne Ravn)

Mens læger, ambulanceførere og andre offentligt ansatte i det konkurstruede Grækenland i dag gik i todages strejke, blinker de røde advarselslamper nu også i den danske finanssektor.

Det sker efter Fjordbank Mors’ krak i weekenden, hvor både indskydere og investorer sammen med den danske stat står til et tab på omkring tre mia. kr,

Læs også: Vi risikerer masseudvandring

Og nu lægger kreditvurderingsbureauet Fitch op til at nedgradere Danske Banks toprating, skriver Børsen.

For hvis nogen tror, at den græske krise kan isoleres til de græske øer, kan de godt tro om. Den kan sprede sig til hele eurozonen og sende chokbølger gennem verdensøkonomien, lyder advarslen:

Kan blive større end Lehman-krak
- Hvis andre lande inddrages gennem smitte, så kan det blive større end Lehman, siger ordførende direktør for Deutsche Bank, Joseph Ackermann, ifølge ritzau.

Og så er også Danmark i farezonen, lyder kriseråbet fra de små danske banker

- Staten er ved at bringe Danmark i en situation, hvor vi ender som Island. Vi er under pres på pengeinstitutternes rating, og der er fokus på det danske realkreditsystem. Jeg er ikke sikker på, at politikerne forstår konsekvenserne, lyder opråbet fra Jan Kondrup, direktør i brancheorganisationen Lokale Pengeinstitutter, ifølge dagbladet Børsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer