Italien går amok over højhastighedstog

27 italienske politifolk er blevet ramt i kampe mod demonstranter, som protesterer mod en ny togbane

Italienske demonstranter kastede sten og stole på politiet her til morgen, fordi de er sure over en ny togbane, som skal bygges. (Foto: AP)
Italienske demonstranter kastede sten og stole på politiet her til morgen, fordi de er sure over en ny togbane, som skal bygges. (Foto: AP)

Stemningen i 'Val di Susa' dalen i Italien er i øjeblikket højspændt. En stor del af borgerne er nemlig utilfredse med regeringens planer om at bygge en togbane gennem dalen, skriver BBC.

Ifølge beboerne vil projektet blive en kæmpe katastrofe for naturen og skønheden i det bakkede område.

Til angreb på politiet
Her til morgen skulle arbejdet begynde på en nyåbnet byggeplads lidt udenfor Torino, men en stor gruppe demonstranter fra en gruppe, som går under navnet 'NO-TAV', prøvede ihærdigt at stoppe det. De havde endda bygget barikader for at stoppe byggeprojektet, men lige lidt hjalp det.

Derfor gik de til angreb mod politiet, som var sat ind for at beskytte arbejderne og deres materiel.

Politiet modtog en regn af stenkast, og 27 betjente blev skadet, mens fem måtte en tur på hospitalet.

Fik tåregas i hovedet
Stenene blev besvaret med tåregas i et håb om at få styr på urolighederne. Politiet har endnu ikke et overblik over, hvor mange fra demonstrantgruppen som er blev skadet i kampene.

Meningen er, at togbanen skal gå fra Torino og hele vejen til Lyon i Frankrig. På ruten skal der indsættes højhastighedstog, hvilket vil halvere rejsetiden mellem de to storbyer.

1 af 2 Gruppen af demonstranter kalder sig 'NO-TAV', og deres mål er at få stoppet togprojektet hurtigst muligt. (Foto: AP)
2 af 2 Italienske demonstranter kastede sten og stole på politiet her til morgen, fordi de er sure over en ny togbane, som skal bygges. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer