Danmark i front i kamp mod radikalisering

I EU er Danmark længst fremme med forebyggelse af ekstremistiske holdninger blandt unge

Danmark har førertrøjen på i EU, når det gælder kampen mod politisk og religiøs ekstremisme, skriver Berlingske.

Projekterne i regeringens to år gamle handlingsplan, der skal sætte ind over for radikalisering og fremme demokrati blandt unge, er en så stor succes, at Danmark nu siges at være længst fremme i arbejdet med at forebygge ekstremistiske holdninger blandt unge.

Det fremgår af en midtvejsrapport fra konsulentfirmaet COWI, som offentliggøres af Intergrationsministeriet tirsdag.

"Handlingsplanen er unik, hvad angår samarbejdet mellem flere aktører i de enkelte projekter, hvilket ikke finder sted andre steder i en sådan grad." hedder der i rapporten, der fortsætter:

"Hvor andre førende EU-lande skærer ned på tilskud og opgiver projekter, har den danske handlingsplan en unik position som et vedvarende projekt med konstant tilskud."

Og den svenske terrorforsker Magnus Ranstorp er enig.

Det er sandt, at Danmark er meget langt fremme. Det spiller en vigtig rolle, at Danmark har lagt vægt på de mindre og lokale samarbejdsformer i stedet for store og uoverskuelige nationale projekter, siger han til Berlingske.

Magnus Ranstorp fremhæver i den forbindelse især den danske SSP-model og engagementet i de danske projekter. Hvorvidt arbejde vil betyde færre unge ekstremister og dermed potentielle terrorister tør han dog ikke spå om.

- På længere sigt måske. Det er et langsigtet arbejde, men indtil nu ser det relativt positivt ud, siger Magnus Ranstorp til Berlingske.

0 kommentarer
Vis kommentarer