Banker får kurssmæk efter Fjordbanks krak

De danske banker lider store kurstab på Fondsbørsen efter Fjordbank Mors' krak. Aarhus Lokalbank steg dog

Aktionærerne i de danske banker har mandag haft travlt med at komme af med deres aktier på den første børsdag, efter Fjordbank Mors krakkede i weekenden og overgik til statens skraldespandsselskab Finansiel Stabilitet.

Det førte til massive kursfald i banksektoren.

Max Bank tegner sig for dagens største kursfald på 23 procent. På Danmarks toneangivende aktieindeks - C20 - tegnede de to banker i indekset sig også for de største fald.

Danske Bank var faldet med -5,19, da Fondsbørsen lukkede mandag klokken 17 og Sydbank med -2,88.

I det hele taget dominerer bankerne listen over de danske aktiers største kursfald. Sparekassen Lolland, Hvidbjerg Bank, Totalbanken, Vinderup Bank, Sparbank og Spar Nord er alle på listen blandt de 15 aktier med dagens største kursfald.

Og de store kursfald kommer ikke bag på chefredaktør Morten W. Langer fra Økonomisk Ugebrev, der mener, at systemet er ved at krakelere nu.

- Først var det de udenlandske investorer, der har skruet markant ned for tilliden til det danske banksystem. Nu er det også gået op for de private bankaktionærer, at det er utroligt skrøbeligt, og at Amagerbankens krak ikke var en enlig svale, siger han.

Aarhus Lokalbank tegner sig dog for dagens store overraskelse på Fondsbørsen. Her blev det nemlig til dagens største stigning blandt alle aktier på 27,5 procent.

Aarhus Lokalbank startede ellers dagen med et regulært kurshug til 5,5 kroner per aktie, mens de fredag ved lukketid kostede otte kroner.

Men kursen røg fluks opad, da banken fortalte, at den har styrket kapitalen og ikke står over for Fjordbank Mors' skæbne. Og investorerne stoppede ikke, før banken var oppe i kurs 10,20, et plus på 27,5 procent.

Dermed gik banken fra ved morgenstunden at være 88 millioner kroner værd til at koste 163,2 millioner kroner ved lukketid.

Også Bank Nordik - der har købt de sunde dele af den krakkede Amagerbanken - oplevede en lille stigning mandag på 1,48 procent.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere