Chartergæster strandet på grund af måge

SAS måtte aflyse et fly fra Samos til Kastrup lørdag eftermiddag, efter det tilsyneladende havde ramt en måge, da det skulle lande

Chartergæster måtte tilbringe en ekstra nat på den græske ø Samos, da deres fly måtte blive på jorden. (Arkivfoto: Polfoto/ Jakob Jørgensen)
Chartergæster måtte tilbringe en ekstra nat på den græske ø Samos, da deres fly måtte blive på jorden. (Arkivfoto: Polfoto/ Jakob Jørgensen)

Et hold chartergæster på den græske ø Samos måtte lørdag eftermiddag vente forgæves i lufthavnen, da deres fly til Kastrup blev aflyst, efter det formentlig havde ramt en måge under landingen i Samos lufthavn.

- Jeg har hørt, at vi bliver indlogeret på et hotel i aften, forklarer Søren Bucharth Jensen, der sammen med omkring halvanden hundrede andre danskere skulle have været hjemme i Danmark nu.

Det drejer sig om et fly af typen Airbus 319 fra SAS, der nu af sikkerhedsmæssige årsager ikke kan flyve fra Samos til Kastrup.

- Der var ingen, der mærkede noget. Det var først bagefter, da flyet blev gennemgået, at man lagde mærke til, at det tilsyneladende havde ramt en måge, forklarer kommunikationschef hos SAS Mikkel Thrane.

Mekanikere skal tjekke flyet
Han lægger vægt på, at det foregik helt udramatisk.

- Der er nogle helt normale sikkerhedsprocedurer, som vi følger. Derfor lader vi flyveren stå, og så sender vi en flyver derned i morgen med nogle mekanikere, der skal sikre, at flyveren er i orden, og kan flyve hjem igen, forklarer Mikkel Thrane.

Passagerne er nu blevet indlogeret på hotel, inden de kan komme hjem i morgen.

- Det sker alle steder i verden, at der er fugle i forbindelse med lufthavne, og nogle gange er de i samme højde som flyveren, lyder det fra Mikkel Thrane.

0 kommentarer
Vis kommentarer