Avis: Fjordbank Mors er færdig

Økonomisk pressede Fjordbank Mors kaster håndklædet i ringen i løbet af weekenden, skriver Nordjyske

Fjordbank Mors opgiver tilværelsen som selvstændigt pengeinstitut i løbet af weekenden og bliver opslugt af statens finansielle skraldespandsselskab, Finansiel Stabilitet.

Det fortæller en velunderrettet kilde til Nordjyske.dk.

Det har ifølge kilden vist sig umuligt at drive banken, der længe har haft en dårlig økonomi, videre som selvstændigt pengeinstitut.

Fjordbank Mors tog tidligere fredag konsekvensen af de verserende konkursrygter i markedet.

Banken anmodede fondsbørsen i København om at standse handlen med bankens aktier og obligationer, og Københavns Fondsbørs har derfor sat al handel med bankens aktier i bero.

Banken har tidligere meddelt, at den senere fredag vil udsende en meddelelse, hvor der vil blive orienteret om udviklingen.

Fjordbank Mors-aktien er i løbet af dagen faldet med 24 procent.

Torsdag kom det frem i Dagbladet Børsen, at 19 danske banker og sparekasser er så pressede økonomisk, at både kunder og investorer bør holde et særdeles vågent øje med dem.

Fem af bankerne, Sparekassen Farsø, Basisbank, Max Bank, Aarhus Lokalbank og Fjordbank Mors, klarer sig endda dårligere end eksempelvis krakkede banker som EBH Bank, Roskilde Bank og Amagerbanken gjorde i årene op til deres sammenbrud.

Analysen viser også, at det ser værst ud for Fjordbank Mors, som ligger lavest i analysen med et risikoindeks på 572.

Til sammenligning havde de fire krakkede banker, Løkken Sparekasse, EBH Bank, Roskilde Bank og Gudme Raaschou Bank et gennemsnitligt risikoindeks i 2006 på 506,3.

Fjordbank Mors, som er en fusion mellem Morsø Bank og Morsø Sparekasse, kom ud af 2010 med en nettounderskud på 127,3 millioner kroner.

Banken er et større lokalt pengeinstitut med hovedsæde i Nykøbing Mors. Ud over afdelingerne i Nykøbing har banken filial på Mors og på Fur, i Durup, Glyngøre, Roslev, Thisted, Struer og Aarhus.

0 kommentarer
Vis kommentarer