Dansker idømt livstid

En dansk statsborger er netop blevet idømt en livstidsstraf i Bahrain for at have spredt had mod kongen

Abdulhadi Al-Khawaja, som har dansk statsborgerskab og boet i Danmark de seneste tolv år, er nu blevet idømt livstid i Bahrain. (Foto: AP)
Abdulhadi Al-Khawaja, som har dansk statsborgerskab og boet i Danmark de seneste tolv år, er nu blevet idømt livstid i Bahrain. (Foto: AP)

Den danske statsborger i Bahrain, Abdulhadi Al-Khawaja, der ifølge anklageskriftet havde spredt had mod kongen, er onsdag blevet dømt skyldig og har fået livstid, skriver TV2.

Ved retssagen, der foregik ved Bahrains militære domstol, var Abdulhadi Al-Khawaja tiltalt for at have opfordret til at protestere over regimet.

Læs også: Datteren til dødsdomt nu også anholdt

At sprede had mod kongen er en grov anklage i Bahrain, hvor Kongehuset er nærmest urørligt, og anklageren gik derfor efter dødsstraf.

Sammen med 21 andre var den danske statsborger tiltalt for at have ledet en terrororganisation. Otte ud af den store gruppe blev idømt livstid, ni personer fik 15 års fængsel, tre blev idømt fem års fængsel mens den sidste slap med to år bag tremmer. Syv personer af gruppen mangler dog stadig at blive anholdt, men i dag blev de altså dømt.

Datteren til Abdulhadi var også tilstede ved retssagen, men blev pludselig anholdt af politiet.

Ifølge Abdulhadi Al-Khawajas familie er anklagerne om terrororganisation et dække over, at myndigheder gerne vil have ham i fængsel for at have deltaget i prodemokratiske demonstrationer i Bahrain.

Den irske menneskerettighedsorganisation Front Line har tidligere fastslået, at den danske statsborger under sit ophold i fængslet er blevet udsat for tortur og voldtægtsforsøg.

Regimet i Bahrain er utallige gange blevet kritiseret af udlandet og andre organisationer.

For eksempel har regeringen lukket flere hjemmesider, der kritiserer kongen. Mulighederne for at drive oppositionspartier er begrænset, og politiske modstandere er i flere tilfælde blevet fængslet.