Riget sylter kræftsyge børn

Selvom det er bestemt, at et kræftramt barn skal have kemoterapi, kan børnene vente længe på behandlingen

7-årige Mikkel har kræft, og hans forældre er dybt frustrerede over, at hans kemobehandling ikke sættes igang med det samme. (Foto: Mogens Flindt)
7-årige Mikkel har kræft, og hans forældre er dybt frustrerede over, at hans kemobehandling ikke sættes igang med det samme. (Foto: Mogens Flindt)

Børn med kræft får udskudt deres livsnødvendige kemobehandling, fordi Rigshospitalet ikke har plads til dem. Det fortæller en lang række forældre, som Ekstra Bladet har været i kontakt med.

Professor i onkologi Carsten Rose, chef for Cancerdivisionen ved Universitetssjukhuset i Skåne, mener overordnet, at det kan være problematisk at udskyde en behandling.

- Har man for det første planlagt en behandling, er det fordi, at man mener, at det er den mest oplagte på det tidspunkt. Det andet er den psykiske side. Hver gang du udskyder en behandling, så ender du i det problem, som forældrene oplever. Og det er frustrerende for alle parter, siger Carsten Rose, som ikke vil udtale sig om de konkrete sager.

Ved du noget? Kontakt Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (koster alm. sms-takst)

Karen Vitting Andersen, klinikchef og overlæge på BørneUngeKlinikken på Rigshospitalet, forklarer, at behandlinger kun udskydes ud fra en lægefaglig vurdering og ikke, fordi der ikke er plads.

Men forældrene skal høres, lyder det fra Kræftens Bekæmpelses administrerende direktør, Leif Vestergaard Pedersen.

- Når forældrene rapporterer det her, så er det vigtigt, at ledelsen tager det alvorligt og lytter til bekymringen. Rigshospitalet skal sikre, at der ikke opstår situationer, der har alvorlige konsekvenser for patienterne og personalet, siger han til Ekstra Bladet.

Læs meget mere om de syge børn og lægernes forklaring i Ekstra Bladet i dag.

0 kommentarer
Vis kommentarer