Den Blå Avis: - Vi har fjernet sprænghovedet

Annoncen med et sovjetisk atomsprænghoved til 15.000 kroner er fjernet fra hjemmesiden

Atomsprænghovedet er fjernet fra Den Blå Avis. - Fordi det er et ulovligt våben. (Screendump: dba.dk)
Atomsprænghovedet er fjernet fra Den Blå Avis. - Fordi det er et ulovligt våben. (Screendump: dba.dk)

Dagens tilbud på Den Blå Avis er fjernet fra deres hjemmeside. Så nu kan man ikke længere byde på et russisk atomsprænghoved, der ifølge annoncen skulle være fuldstændig funktionsdygtigt.

- Annoncen strider mod vores regler, fordi det er et ulovligt våben, forklarer Simon Karsø, der er kommunikationschef ved Den Blå Avis.

- Selv om det er en åbenlys joke, har vi vurderet, at da det er et fysisk produkt - modsat for eksempel, når landsholdet eller regeringen bliver sat til salg - så skal fjernes.

Læs: Baby-salg var en joke

Atomsprænghovedet blev sat til salg, som en kommentar til det postyr, der bredte sig i går, efter en kvinde angiveligt havde sat sin baby til salg på Den Blå Avis' hjemmeside. Det viste sig at være en grovkornet joke - og at kvinden bag annoncen slet ikke havde en baby.

- Den fjernede vi hurtigt. Der var stor tvivl om, hvorvidt det var en joke eller en rigtig annonce. Men den var - uanset hvad - en sådan type, som vi ikke kan acceptere, siger Simon Karsø.

Læs: Baby-joke koster kommune dyrt

På trods af de seneste dages vittigheder, der har været fremme i medierne, mener pressechefen ikke, at der skulle være sket et skred i udviklingen af falske annoncer på Den Blå Avis.

- Vi får sjældent virkelig grove annoncer ind. Når de kommer, fjerner vi dem så snart, vi ser dem.

Der er årligt cirka 5,5 millioner annoncer på hjemmesiden, men der findes ingen tal på, hvor mange af dem, der er ment som en joke.

- Men det sker med jævne mellemrum - men de fleste er i den humoristiske genre, for eksempel nogle, der gerne vil have afsat regeringen eller det danske forboldlandshold, fortæller Simon Karsø.

Hvis du opdager en falsk eller grov annonce på Den Blå Avis, kan du anmelde den inde på hjemmesiden - eller tage kontakt til deres supportafdeling.

0 kommentarer
Vis kommentarer