Kommunen afslører dig på Facebook

Facebook er blevet et vigtigt værktøj, når kommunerne skal afsløre borgernes snyd med offentlige midler.

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

En håndværker i Kolding Kommune var så stolt af sit arbejde, at han lagde billeder af værket ud på sin Facebookprofil. Det skulle han nok have overvejet lidt grundigere.

Billederne blev brugt i kommunens sagsbehandling, da manden fik frataget de sygedagpenge, han uretmæssigt havde fået tildelt.

Kommunen overvåger din profil
Sagen fra Kolding er typisk for en ny tilgang til afsløringen af socialt bedrageri, hvor kommunale sagsbehandlere følger borgerne helt ind på deres profiler på det sociale netværk Facebook, skriver Politiken Søndag.

- I nogle sager kan Facebook være et særligt vigtigt værktøj for os. For hvis folks væg har været åben for alle, og borgeren har snakket derinde, så kan der ligge temmelig mange oplysninger, siger fuldmægtig Marianne Lyngholm-Pedersen fra kommunens kontrolgruppe.

Vil afsløre sociale bedragere
Kolding er en af de kommuner, som i en rundspørge foretaget af Politiken Research har svaret på spørgsmål om kommunens brug af Facebook til afsløring af socialt bedrageri. 68 af landets kommuner har deltaget i undersøgelsen.

Heraf oplyser over halvdelen, at de enten ofte eller altid tjekker borgeres Facebookprofiler som led i sagsbehandlingen.Undersøgelsen viser, at danskernes Facebookoplysninger om ferie, sygdom, arbejde og især samlivsforhold er særligt interessante for kommunerne i afsløringen af sociale bedragere.

0 kommentarer
Vis kommentarer