Unge danske piger indgår islam-ægteskaber

Det er ofte svært at opdage, når helt unge danske piger indgår ægteskab med muslimske drenge, advarer ekspert.

To etnisk danske piger fra Kokkedal har i årevis båret på en stor hemmelighed: Bag deres forældres ryg lod de sig vie til islam, skønt de langt fra var myndige.

Den ene pige var bare 14 år på tidspunktet for vielsen i en moské på Nørrebro i København og dermed under den seksuelle lavalder. Den anden pige var 16 år, skriver Berlingske.

Giftede sig i det skjulte
Ifølge den dengang 14-årige pige, som i dag er fyldt 18 år, var de en flok på fem veninder, som i det skjulte giftede sig med deres muslimske kærester.

- Man kunne lære de muslimske drenge at kende i skolen, hygge sig og have det sjovt i starten, men efter cirka seks måneder skulle man forloves, hvis man ville være kærester. Bagefter skulle man giftes. Sådan var det bare, siger pigen.

Svært at opdage hemmelige vielser
Morten Wiemann, der leder de private socialkonsulenter, Sokon, kender problemet og siger, at det ofte er svært at opdage den slags vielser, fordi pigerne i høj grad holder dem hemmelige selv for deres nærmeste.

Integrationsminister Søren Pind (V) kalder historien fra Kokkedal "rædselsfuld" og advarer mod "en ubegribelig berøringsangst" i kommunerne.

- Det er et problem. Og det er også et problem, vi bliver nødt til at adressere, siger Søren Pind til Berlingske.

0 kommentarer
Vis kommentarer