Dansk livstidsfange savner lægehjælp

Dansk systemkritiker, som er fængslet på livstid i Bahrain, lider under de skader, han fik ved anholdelsen

To en halv måned efter at Abdulhadi Alkhawaja blev anholdt af politiet i Bahrain lider han fortsat under de skader, han fik ved anholdelsen. (Foto: AP)
To en halv måned efter at Abdulhadi Alkhawaja blev anholdt af politiet i Bahrain lider han fortsat under de skader, han fik ved anholdelsen. (Foto: AP)

To en halv måned efter at Abdulhadi Alkhawaja blev anholdt af politiet i Bahrain lider han fortsat under de skader, han fik ved anholdelsen.

Læs også:Dansker idømt livstid

Det fortæller han i et brev, som er sluppet ud fra fængslet. Brevet er oversat fra arabisk til engelsk og offentliggjort på hjemmesiden for en lokal menneskerettighedsorganisation.

Siden er det udsendt via Twitter af Bahrain Center for Human Rights.

- Alkhawaja har selv stiftet Bahrain Center for Human Rights, og det giver brevet meget høj troværdighed, vurderer Ole Hoff-Lund, pressechef hos Amnesty International.

I brevet fortæller den fængslede, at han pådrog sig flere skader i ansigtet, da han blev anholdt 9. april. Han måtte således opereres på et militærhospital, hvor han fik syet to flænger over det ene øje og blev behandlet for fire brud på kindben og kæbe.

Siden er han blevet tilset i fængslet af den læge, som opererede ham, men han er fortsat i svære smerter.

- Siden operationen har jeg ikke været i stand til at tygge min mad eller børste mine tænder. Og jeg er konstant på smertestillende medicin, skriver den fængslede dansker.

Læs også:Datteren til dødsdømt nu også anholdt

Sårene efter syningerne er ikke helet, men i stedet svulmet op med stor smerte til følge, fortæller Alkhawaja, som ifølge eget udsagn er 'følelsesløs' i ansigtet.

- Det står klart, at han ikke har adgang til den behandling, han har krav på, når han er i myndighedernes varetægt, konstaterer Ole Hoff-Lund.

Læs også:Dansker i Bahrain slipper fore mere tortur

Abdulhadi Alkhawaja oplyser, at han for tre uger siden fik taget røntgenbilleder. Dem har han dog ikke fået lov til selv at se, og han anmoder i brevet om, at hans familie får adgang til billederne og hans journal, så en anden læge kan tage stilling til skaderne.

Brevet er dateret i søndags, og ser dermed ud til at være skrevet før, Alkawaja blev idømt fængsel på livstid for at opfordre til had mod kongen af Bahrain.

0 kommentarer
Vis kommentarer