Hjemløse sættes på gaden

'En varm seng' åbnede under stor mediebevågenhed. Nu er herberget lukket.

Herberget 'En varm seng' ved Rådhuspladsen i København er lukket, og cirka 80 hjemløse er sendt på gaden, oplyser TV2 Nyhederne.

Projektet fik ellers stor opmærksomhed, støttekroner og sympatitilkendegivelser, da det i vinter åbnede for at give ly til udenlandske hjemløse, der ikke kunne få tag over hovedet andre steder.

Men fredag så de ansatte ikke andre muligheder end at lukke stedet, efter deres løn udeblev den 1. juni og de samtidig ikke kunne få kontakt til lederen April Chris.

Personalet kritiserer hende for ikke at have styr på økonomien og for at flygte, når det er allerværst.

Kritikken afvises af April Chris, som siger til TV2, at personalet har fået besked om den manglende løn. Hun afviser desuden, at der er rod i økonomien.

'En Varm Seng' modtog i november sidste år 1,3 millioner kroner fra den såkaldte satspulje, som går til projekter til de svagest stillede.

Herberget blev i vinter kritiseret for at trække hjemløse udlændinge til København. Det bekymrede flere hjælpeorganisationer, som mente, at muligheden for at komme indendøre hos "varmhjertede" hjælpeorganisationer fik folk til at rejse hertil.

I stedet efterspurgte de en samlet EU-indsats.

0 kommentarer
Vis kommentarer