Fem familier evakueret

Gravearbejde på nabogrund har ødelagt fem familiers hjem

Ejendommen i Niels Juels Gade slog revner efter et gravearbejde på nabogrunden. (Foto: Claus Bonnerup)
Ejendommen i Niels Juels Gade slog revner efter et gravearbejde på nabogrunden. (Foto: Claus Bonnerup)

Beboerne i ejendommen Niels Juels Gade 43 på Trøjborg i Aarhus er bedt om at forlade deres lejligheder på grund af nedstyrtningsfare.

Deres ejendom er angiveligt så skrøbelig, at den står til nedrivning, skriver stiften.dk.

Det er anden gang siden november 2010, at beboerne i nummer 43 må evakueres.

Dengang slog ejendommen - sammen med en anden ejendom - kraftige revner på grund af et større bygningsarbejde på nabotomten mellem Trøjborgvej og Niels Juels Gade.

En af beboerne, Jais Hansen Lytje Oehlers, forklarer over mobiltelefonen, at beskadigelserne i november er blevet en forsikringssag, og at beboernes fra deres forsikringsselskab, Tryg, torsdag modtog en rapport fra Teknologisk Institut.

- Der stod, at ejendommen skal rives ned. Og så stod der også, at der er en vis risiko for kollaps, siger Jais Hansen Lytje Oehlers til stiften.dk.

Formuleringen gjorde nogle af beboerne så bekymrede, at de ringede til Bygningsinspektoratet.

- Da manden fra Bygningsinspektoratet havde læst rapporten fra Teknologisk Institut, ringede han til brandvæsnet for at få ejendommen spærret af, siger Jais Lytje Oehlers, der regner med at tilbringe natten på et hotel.

- Vi skal genhuses, og lige som sidst må jeg af sted helt uden ejendele. Jeg var på vej hen for at hente børn, da brandvæsnet kom susende, siger Jais Hansen Lytje Oehlers, der kalder situationen "lettere absurd".

0 kommentarer
Vis kommentarer