Bowling skulle hjælpe mod bander

Økonomisk kaos i social indsats mod bander i København

Forskellige hjælpe-programmer skal løfte unge ud af bandekriminalitet, men  økonomien i flere i projekter i København sejler - billedet her er fra et af de talrige skyderier i bandemiljøet. (Arkivfoto: Kenneth Meyer)
Forskellige hjælpe-programmer skal løfte unge ud af bandekriminalitet, men økonomien i flere i projekter i København sejler - billedet her er fra et af de talrige skyderier i bandemiljøet. (Arkivfoto: Kenneth Meyer)

Økonomien i den københavnske bandeindsats er mere ude af kontrol end hovedstadens gader på noget tidspunkt har været under den snart tre år lange bandekrig.

Det viser en intern revisionsrapport fra Københavns kommune, Ekstra Bladet har set.

Fire væresteder og de to højtprofilerede programmer for bandemedlemmer, ’Exit-Strategi’ og ’Den korte snor’, får alvorlig kritik, fordi de mangler selv helt basal økonomisk styring.

Blandt andet kan revisionen ikke se relevansen af to restaurationsbesøg i ’Grøften’ i Tivoli, en bowling-tur til 52.470 kroner, indkøb af gavekort for 60.000 kroner og kontante udlæg i 50.000 kroners-klassen til medarbejderne.

Læs også: Roser exit-programmer for bandemedlemmer

Ekstra Bladet har fået lektor i revision på Copenhagen Business School(CBS) Lars Kiertzner til at vurderer alvoren i det økonomiske kaos.

– Det undrer mig, at så stort et projekt kan køre fuldstændig Klondyke-agtigt. Der er ikke styr på noget, og man har ikke engang levet op til helt almindelig regnskabspraksis. Kritikken er derfor krads fra den interne revision, siger han til Ekstra Bladet.

Overborgmester Frank Jensen(S) er chokeret over det økonomiske rod.

– Jeg har aldrig set noget så slemt som det her. Og jeg har set rigtigt mange regnskaber. Det er en fuldstændig uacceptabel adfærd. Der er heldigvis taget aktion i forhold til det, og der skal også rettes direkte krav mod de ansvarlige. Det er helt ude i hampen, siger han.

Læs mere i Ekstra Bladet i dag.

0 kommentarer
Vis kommentarer