Christiania overvejer folkeaktier

Christiania skal ejes af en fælles fond, som kan komme på folkeaktier, siger Thomas Ertmann fra pressegruppen

Folkeaktier kan være en måde til at finansiere den fælles fond, som fremover skal ejes Christiania. Det siger Thomas Ertmann fra Christianias pressegruppe.

- En fond skal være køber. Det vil fungere som nu, hvor alle herude lejer af Christiania. Ingen herude kommer til at eje deres eget hus. Det er kollektivet i form af fond, som kommer til at sidde på det, siger han.

Mandag aften vedtog Christianias fællesmøde at stifte en fælles fond, som køber området af staten. Christianitterne betaler 76,2 millioner kroner for området samt seks millioner kroner i årlig leje. Hertil kommer 40 millioner kroner for ret til nybyggeri.

Hidtil har christianitterne betalt den samme husleje uanset deres boligs størrelse. Fællesmødet har ikke afgjort, hvordan christianitterne skaffer millionbeløbet til at købe området, forklarer Thomas Ertmann.

- Der har været snak blandt andet om folkeaktier og andre muligheder, siger han.

Thomas Ertmann kan ikke kommentere, om christianitterne kan tage realkreditlån til at købe bygningerne. Christiania skal ifølge fællesmødets beslutning fortsat kunne danne ramme for mennesker med lav økonomi, værksteder og eksperimenterende teater.

- Vi vil sikre, at der er en flad struktur, og ting kan gøres for få penge. Det vil vi gerne fortsætte med. Det kan skabe det liv og den dynamik, som passer Christiania, siger han.

Ansøgere kan fortsat få en bopæl på Christiania ved at reagere på den annonce, der opslås i den lokale avis om en ledig bolig i fristaden. Ansøgere skal ikke stå på venteliste, siger Thomas Ertmann.

0 kommentarer
Vis kommentarer