Delvist danskejet skib sat fri af pirater

Men ni danskere er fortsat gidsler hos somaliske pirater

Mens somaliske pirater har frigivet det delvist dansk-ejede fragtskib Susan K, er ni danskere fortsat gidsler hos somaliske pirater.

To danske søfolk fra fragtskib Leopard har en kedelig rekord som gidsler hos somaliske pirater. Sammen med deres fire filippinske kolleger har de været tilfangetaget i mere end fem måneder - helt præcist 159 dage.

Det er den længste tid, danske søfolk har været gidsler hos somaliske pirater.

Piraterne tog søfolkene med og lod skibet drive rundt i egen sø, da de bordede det den 12. januar i år. Der er intet nyt fra skibets ejer, det danske rederi Shipcraft, om gidslernes ve og vel.

De syv danske sejlere fra lystbåden ING - et forældrepar, deres tre børn og to unge gaster - har været taget til fange siden den 24. februar og har nu været gidsler i 116 dage. På fredag er det fire måneder siden, de blev tager til fange af somaliske pirater.

Heller ikke disse danske gidslers skæbne har det været muligt at få nye oplysninger om.

Tilbage i 2007 var fem danske søfolk gidsler, da somaliske pirater kaprede det danske fragtskib Danica White. Men de slap fri efter 83 dage i fangenskab efter udbetaling af en løsesum.

For få dage siden blev det delvist dansk-ejede fragtskib Susan K sat fri efter 70 dage i somaliske piraters klør. Skibet ejes delvist af det danske rederi A.C. Ørssleff i Holte.

Ifølge ubekræftede oplysninger har skibets hovedejer, et tysk rederi, betalt piraterne en løsesum på, hvad der svarer til knap 30 millioner danske kroner for at få skib og besætning fri.

Der er ingen danskere blandt de 10 besætningsmedlemmer, der er ukrainere og filippinere. Susan K blev kapret 200 sømil fra Omans Kyst den 8. april.

0 kommentarer
Vis kommentarer