Esbern Snare sætter pirater i land

Det bliver nu op til Kenya at retsforfølge 24 pirater. Det danske krigsskib Esbern Snare har sat dem i land

Det bliver nu op til Kenya at retsforfølge 24 pirater. Det danske krigsskib Esbern Snare har sat dem i land. (Foto: Brit Kristjansson Petersen/SOK)
Det bliver nu op til Kenya at retsforfølge 24 pirater. Det danske krigsskib Esbern Snare har sat dem i land. (Foto: Brit Kristjansson Petersen/SOK)

24 somaliske pirater, som i godt en måned har siddet tilfange på det danske krigsskib Esbern Snare, er sat i land Mombasa i det sydlige Kenya. Det skriver jp.dk.

Ifølge det danske justitsministerium gik de kenyanske myndigheder om bord søndag og fik forelagt bevismaterialet imod piraterne.

Samtidig har Danmark sikret sig, at myndighederne i Kenya er bekendt med de danske betingelser for udlevering af fangerne.

De siger blandt andet, at de ikke må idømmes dødsstraf og at de ikke må udsættes for tortur.

I Forsvarsministeriet er forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) tilfreds med, at piraterne bliver retsforfulgt, og at besætningen på Esbern Snare kan sejle mod Danmark.

- Jeg kan godt forstå, hvis besætningen har oplevet det dybt frustrerende at måtte sætte pirater i land.

- Derfor glæder det mig også, at de 24 pirater er blevet overdraget til retsforfølgelse i Kenya, så besætningen kan vende hjem til familierne, siger hun til jp.dk.

Esbern Snare sejler mandag mod Suezkanalen, og Søværnets Operative Kommando arbejder i øjeblikket på højtryk for at få en passage i stand inden for få dage. Dermed slutter en næsten 11 måneder lang indsats for skibet.

- Vi har lært meget af de seneste to episoder, hvor Esbern Snare har befriet gidsler. Nu skal vi evaluere indsatsen og finde ud af, hvad vi skal gøre anderledes i fremtiden, siger Gitte Lillelund Bech.

0 kommentarer
Vis kommentarer