Nyt it-system skal bekæmpe nomadefamilier

Nyt it-system skal sætte stopper for nomadefamilier. Men kommunerne tøver med at være med

Socialminister Benedikte Kiær vil indføre et nyt it-system i landets kommuner i kampen mod nomadefamilier.

Systemet er blevet aktuelt i kølvandet på Brønderslev-sagen, der i en årrække flygtede fra de kommunale myndigheder.

- Hvis en familie smutter i nattens mulm og mørke, så vil kommunerne få en advarsel med det nye system, siger socialminister Benedikte Kiær til DR Nyheder.

Systemet hedder DUBU, digitalisering af udsatte børn og unge. Hensigten er, at it-systemet skal gøre sagsbehandlingen af udsatte børn og unge hurtigere og lettere ude i kommunerne, end tilfældet er i dag.

I Brønderslev-sagen gik vigtige oplysninger og indberetninger tabt i takt med, at familien flyttede til en ny kommune. Og det må ikke ske igen, siger ministeren.

Men DUBU-systemet har været mange år undervejs. Siden 2003 har DUBU været på tegnebrættet, og det er ikke færdigt endnu.

Ifølge Kommunernes Landsforening er systemet delvist klar i slutningen af 2011, men først helt klar i 2013. Samtidig er kun 44 af landets 98 kommuner villige til at koble sig på systemet i øjeblikket.

Børnerådet frygter, at udsatte børn og unge bliver taberne, hvis kommunerne ikke benytter samme it-system i sagsbehandlingen.

- Taberne bliver helt klart børnene. Der er stor risiko for, at sagerne ikke bliver fulgt ordentlig til dørs mellem kommunerne, hvis der ikke er et fælles system, siger formand for Børnerådet, Lisbeth Zornig Andersen.

0 kommentarer
Vis kommentarer