Nye demonstrationer i Athen

Protestaktioner på Syntagmapladsen i Athen fortsætter, mens regeringen arbejder på ny omstridt spareplan

Tusindvis af demonstranter har atter samlet sig ved Nationalforsamlingen i Athen for at protestere mod de hårde sparetiltag, som den græske regering er ved at udarbejde.

Omkring 5000 demonstranter har taget opstilling på Syntagma-pladsen i Athens centrum, hvor det tidligere på ugen kom til voldsomme sammenstød mellem rasende demonstranter og et stortopbud af politi.

Lyden af trommer og dans lokkede nysgerrige til pladsen, men de fleste turister fortrækker hurtigt for at undgå protestaktionerne.

Demonstranterne siger, at de er frustrerede over, hvad de kalder korrupte politikere, som ikke slår hårdt ned på rige skatteunddragere, mens de dårligst stillede grupper får øgede skatter.

Premierminister Giorgos Papandreou udskiftede fredag flere nøgleministre, deriblandt finansministeren. Landets tidligere forsvarsminister, Evangelos Venizelos, skal nu lede bestræbelserne på at få rettet op på økonomien gennem upopulære reformer.

Venizelos siger, at han går i gang med en 'rigtig krig' for at få nødvendige reformer på plads.

- Vi beder om politisk konsensus, så vi kan opbygge en social konsensus, siger han om den kommende nye sparerunde.

Den indføres under stort pres fra EU og Den Internationale Valutafond (IMF).

EU og IMF siger, at omfattende nedskæringer er nødvendige, hvis grækerne skal have mere krisehjælp. Samtidig advarer finanseksperter mod statsbankerot.

0 kommentarer
Vis kommentarer