Klapjagt på russiske hjemløse

Overfald og mord på de uskyldige hjemløse er dagligdag i Rusland – borgmester i Sibirien vil helst skyde dem som hunde

At være hjemløs er noget det værste man kan være i det moderne Rusland. Voldsomme overfald og mord på de uskyldige mennesker, der har mistet deres hjem på grund af arbejdsløshed, alkoholisme eller konflikt med mafiaen, er en stigende tendens i landet.

I de fleste tilfælde er det skinheads og andre nynazistiske grupper der står bag angreb på de udstødte og som fordriver tiden med at slå og gennembanke hjemløse på bestialsk vis – alene fordi de opfattes som sociale tabere og undermennesker.

Skyd hjemløse
- Det er uheldigt, at vi ikke kan skyde de hjemløse!

Man skulle tro det var løgn, men opfordringen kom i februar i år fra Anatolij Mikhalev, den prominente russiske politiker og borgermester i den større sibiriske by Tjita.

Borgermesteren er medlem af Vladimir Putin regeringsparti Det Forenede Rusland og dekoreret med den russiske orden for bekæmpelse for menneskerettigheder.

-De hjemløse mennesker kan lide at leve, som de gør, selv om de skaber ubehagelige problemer for os andre! – sagde borgermesteren i sin tale i det lokale parlament.

National-socialister
Borgermesterens ord blev taget bogstaveligt af de unge ekstremister i Rusland.

Elleve medlemmer af den national-socialistiske gruppe NS/WP blev arresteret i Skt. Petersborg for 10 mord og fire overfald, herunder på de hjemløse. I flere tilfælde har de unge nynazister selv optaget henrettelser af de uskyldige mennesker og lagt videoen på internettet for at prale af hvor dygtige de er til at dræbe undermennesker.

I byretten i Kirov i det vestlige Rusland blev to skoledrenge på 16 og 17 år fundet skyldige i drab på to hjemløse mænd. Motivet bag drabet: De hjemløse er ikke rigtige mennesker, forklarede de unge forbrydere, som blev idømt fængsel.

Ifølge den officielle statistik er der ca. 4 millioner hjemløse i Rusland

0 kommentarer
Vis kommentarer