Danmark taber rekordmange job til udlandet

Danske virksomheder opretter for få job herhjemme. Økonomi- og erhvervsminister kalder det bekymrende

Danske virksomheder opretter ti gange så mange job i udlandet som i Danmark. Det er ifølge TV2 Nyhederne den alarmerende konklusion i en endnu ikke offentliggjort rapport.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kalder situationen foruroligende.

- Hvis ikke vi kan beholde industriproduktionen, så mister vi 300.000 arbejdspladser og en meget stor del af vores eksport. Og i sidste ende handler det om hele vores finansiering af velfærdssamfundet, siger han til TV2.

Tidligere oprettede danske produktionsvirksomheder seks arbejdspladser i Danmark hver gang, der blev oprettet ti arbejdspladser i udlandet. I dag er tallet styrtdykket til én dansk arbejdsplads. Rapporten omfatter både klassiske produktionsjob og højt specialiserede forskerstillinger.

Ifølge rapporten efterspørger de danske virksomheder lavere lønomkostninger, lavere omkostninger og dernæst står der på ønskesedlen mere kvalificeret arbejdskraft.

- Vi vil meget gerne kunne skabe yderligere arbejdspladser i Danmark. Det er derfor vi efterspørger bedre konkurrencevilkår i Danmark. Vi efterspørger i virkeligheden blot de samme konkurrencevilkår, som vores umiddelbare konkurrentlandes virksomheder har, siger direktør i Dansk Industri, Karsten Dybvad.

0 kommentarer
Vis kommentarer