Havebassin farlige for små børn

To ud af tre drukneulykker blandt de 1-4-årige sker i havebassinet, viser ny rapport

Du må aldrig lade dit lille barn gå i vandet uden opsyn, ligesom barnet skal udstyres med enten badevinger, badering eller noget tredje. (Foto: Thomas Borberg)
Du må aldrig lade dit lille barn gå i vandet uden opsyn, ligesom barnet skal udstyres med enten badevinger, badering eller noget tredje. (Foto: Thomas Borberg)

Det er langt de færreste forældre, der ved det. Men det havebassin, mange familier har stående i haven, og som familierne glædeligt lader børnene svømme rundt i, er faktisk farlige.

En ny undersøgelse foretaget af YouGov Zapera viser nemlig, at to ud af tre drukneulykker blandt børn i aldersgruppen 1-4 år sker i havebassinnet.

Det er Børneulykkesfonden, der har fået YouGov Zapera til at foretage undersøgelsen, der desuden viser, at det blot er syv procent af forældrene med børn under fem år, der ser en alvorlig fare ved havebassinet. Til sammenligning ser 20 procent af de adspurgte forældre stranden som det sted, hvor der er størst risiko for drukneulykker blandt små børn.

Bekymrende
- Det er bekymrende, at så få forældre er klar over den alvorlige fare, der er forbundet med havebassiner, når man har små børn, udtaler den daglige leder af Børneulykkesfonden, Henriette Madsen i en pressemeddelelse.

Det er ikke blot de små, oppustelige havebassinner, der er farlige. Også små fiskebassinner udgør en alvorlig risiko for de små.

- Vand og farverige fisk har en magnetisk tiltrækning på små børn. Det er en falsk tryghed at tro, at helt lavt vand er ufarligt. Bare der er det mindste vand, skal barnet være under konstant opsyn. Falder barnet uheldigt eller bliver klemt fast af noget tungt, skal der ikke mere end nogle få cm vand til, før det kan drukne. Mange glemmer, at drukning kan ske på få sekunder, og at det kan ske nærmest lydløst. Derfor skal børn altid være under opsyn, når de bader eller er i nærheden af vand, udtaler Henriette Madsen endvidere.

I alt deltog 1008 forældre med børn i alderen 0-17 år i YouGiv Zaperas undersøgelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer