Søvnløshed skaber problemer i ægteskabet

Jo længere tid det tager den kvindelige part i et ægteskab at falde i søvn, jo mere sandsynligt er det, at det går ud over ægteskabet. Det viser en ny undersøgelse

Det tilsyneladende kun kvindes søvnproblemer, der skaber problemer i ægteskabet. (Foto: Colourbox.com)
Det tilsyneladende kun kvindes søvnproblemer, der skaber problemer i ægteskabet. (Foto: Colourbox.com)

Snooze-knappen på din mobil er ikke det eneste offer for en søvnløs nat. Hvis du er kvinde, kan det meget vel føre til ægteskabelige problemer.

Et nyt studie af ægtepar peger på, at når konen har problemer med at falde i søvn, så lider ægteskabet under det.

Jo længere tid det tog kvinden at falde i søvn, jo mere sandsynligt var det, at begge parter følte sig for eksempel ignoreret og kritiseret dagen efter. Det skriver cnn.com.

Mandens søvnløshed skaber ikke problemer
Det samme gjorde sig imidlertid ikke gældende, hvis det var manden, der havde søvnproblemer.

- Der er beviser for, at kvinder har en tendens til at være mere kommunikative og ekspressive i forhold, og mænd kan være mere repressive. Efter en dårlig nattesøvn, kan kvinder være mere tilbøjelige til at udtrykke irritabilitet eller frustration, mens mænd kan være mere tilbøjelige til at tilbageholde det, forklarer den ledende forsker bag undersøgelsen Wendy Troxel fra Pittsburgh Universitet.

Studier vedrørende søvnproblemer har haft en tendens til at fokusere på individet, der er direkte påvirket. Wendy Troxel og hendes kollegaer mener, at undersøgelsens resultat peger på, at søvnløshed bør ses og behandles i et bredere perspektiv.

- Det kan ikke være blot dine egne valg, der påvirker din søvn. Hvis din partner snorker eller kommer i seng to timer senere end dig og vækker dig, vil det påvirke din søvn, forklarer forsker ved Brook Universitet Lauren Hale. Der dog ikke har været med til at lave den nye undersøgelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer