Storjagt på smådyr er gået ind

Flere borgere har henvendt sig under de hjælpende faner for at finde to farlige træbiller, der er løs på Fyn

Det er to asiatiske citrustræbukke, som borgerne jagter for at få byttet til en Ipod. (Privatfoto)
Det er to asiatiske citrustræbukke, som borgerne jagter for at få byttet til en Ipod. (Privatfoto)

Lørdag satte Plantedirektoratet to Ipods på højkant i håb om borgernes hjælp til at finde de to skadelige træbiller, der er løs på Fyn.

Og det var tilsyneladende noget, danskerne kunne lide.

- Vi har fået en del henvendelser. Også nogle, der er irrelevante, men det hører jo med. Jeg håber rigtig meget, at jeg får to syltetøjsglas med to levende citrustræbukke indleveret snart, siger Kristine Riskær, der er kontorchef i Frø og Planter.

Træbillerne er såkaldte asiatiske citrustræbukke.

- Vi kom på idéen med borgernes hjælp og Ipod'en, fordi det er pinse, og fordi vi tænkte, at der nok var nogle børn, der synes, at det kunne være sjovt. Hvis vi kan fange træbukkene og betale os fra det med to Ipods, så er det rigtig dejligt, tilføjer hun.

Søndag offentliggjorde Plantedirektoratet så det sted, hvor træbillerne er på færde. Det drejer sig om Næsbyhoved-Broby, der ligger nord for Odense.

Helt præcist skal ivrige billejægere møde på Langkærgårdsvej, hvor direktoratets eksperter er i gang med at flække det store træ, hvori de tre træbukkelarver har boet og ædt sig store og tykke i tre år.

Og du behøver ikke at kridte løbeskoene synderlig meget for at være med i jagten på de to træbukke og de to Ipods.

- Det er en langsom sag sådan en træbuk. Den bevæger sig ikke særlig hurtig. Den kan godt flyve, men generelt er det en langsom fætter, der bedst kan lide at sidde på en solmur, siger Kristine Riskær.

Træbukken er ikke farlig for mennesker, men fordi larverne gnaver i stammer og rødder i løvtræer, som er meget udbredte her til lands, kan det få alvorlige konsekvenser, hvis de udbredes. Det vil blandt andet gå ud over frugttræer, ahorn, pil og poppel.

0 kommentarer
Vis kommentarer