Novo Nordisk indgår dyrt forlig i USA

Novo Nordisk må indgå forlig i USA og betale omkring 129 millioner kroner i sag om NovoSeven

Medicinalvirksomheden Novo Nordisk har indgået et forlig i USA, der betyder, at selskabet skal betale 25 millioner dollar, eller ca. 129,5 millioner kroner, til det amerikanske justitsministerium og to privatpersoner.

Sagen vedrører blødermidlet NovoSeven. Anklagen går på, at Novo Nordisk ulovligt har promoveret NovoSeven på områder, hvor det ikke er godkendt til behandling.

Det amerikanske forsvar har blandt andet taget NovoSeven i brug i håb om at kunne hjælpe hårdt sårede soldater med for eksempel skudsår.

NovoNordisk mener ikke, at man har gjort noget forkert, men vælger alligevel at indgå et forlig.

- Med dette forlig undgår vi distraktionen og omkostningerne ved et langvarigt juridisk slagsmål, som ikke ville have gavnet virksomheden eller dens interessenter, siger Jim Shehan, advokat og leder af den juridiske funktion i Novo Nordisk Inc., der er Novo Nordisks amerikanske datterselskab.

Novo Nordisk mener ikke, at selskabet anbefaler eller promoverer brug af virksomhedens lægemidler til behandling uden for de godkendte indikationer.

De to privatpersoner, der har anklaget Novo Nordisk i sagen, er en tidligere ansat og en læge, der har arbejdet med NovoSeven.

Den danske insulinkoncern meddeler samtidig, at man har indgået forlig i en anden sag fra 2005. Denne sag vedrører dokumenter om markedsføring og salg af insulin i USA. Her accepterer Novo Nordisk at betale 1,7 millioner dollar, svarende til ca. 8,8 millioner kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer