Danske F-16 afviser russiske bombefly

Danske F-16-fly fulgte tirsdag to russiske bombefly, der fløj i internationalt luftrum langs Danmarks vestkyst

To F-16-fly fra det danske afvisningsberedskab måtte tirsdag på vingerne, da russiske bombefly fløj i det internationale luftrum ud for vestkysten af Danmark.

Der var tale om to russiske langdistance bombemaskiner af typen Tupolev-95 - af Nato kaldet Bear H - og formålet med flyveturen har formentligt blot været træning i langdistanceflyvning, vurderer Flyvertaktisk Kommando.

Men så snart et fly kommer ind i det danske interesseområde i det internationale eller danske luftrum, sendes afvisningsberedskabet på vingerne for at følge de uidentificerede fly.

- Russerne hører ikke under den europæiske flyvekontol, hvor der skal sendes flyveplaner på alt. De går i luften og flyver der, hvor de gerne vil hen, siger kaptajn Kim Jensen fra Flyvertaktisk Kommando.

De russiske fly flyver typisk fra Nordnorge og langs Atlanterhavet, ned til det danske ansvarsområde i Nordsøen og forbi England.

- Men de bryder ikke nogen territoriegrænser. Russerne kender landegrænserne, følger de internationale grænser og ved, at alle landes afvisningsberedskaber kommer op og kigger på dem, siger Kim Jensen.

Det er anden gang i år, at russiske fly bliver 'intercepted', som det hedder, når uidentificerede fly bliver mødt af afvisningsberedskabet. I 2010 var afvisningsberedskabet af sted på lignende opgaver to gange.

De russiske fly var på intet tidspunkt i dansk luftrum.

0 kommentarer
Vis kommentarer