Facebookgruppe: Fyr socialrådgiveren fra Brønderslev

Facebook-gruppe arrangerer demonstration, hvor de kræver den netop forfremmede børnechef i Brønderslev Kommune, Inge Gorm Andersen, fyret

200 mennesker har indtil videre meldt sig ind i Facebook-gruppen 'Vi kræver afgang af Inge Gorm Andersen', der blev oprettet i tirsdags og arrangerer en demonstration med samme budskab med start fra Brønderslev Banegård på torsdag.

Inge Gorm Andersen er for alvor kommet i vælten, efter hun medvirkede i DR-dokumentaren 'Børnene fra Brønderslev'. Hun var sagsbehandler på Brønderslev-sagen og var ude og banke på familiens dør, men accepterede, at faren ikke ville lukke dem ind. Hun blev 1. juni forfremmet til børne- og familiechef i Brønderslev Kommune.

'Socialrådgiver Inge Gorm Andersen stor for en stor del af skylden for at børnene fra 'Brønderslev Sagen' ikke fik den hjælp de skulle have. Samtidig sider hun på TV og griner ad sine grusomme fejl. Hvis i er enige i at hun burde fyres og få en straf for denne behandling, så meld jer ind i gruppen, og invitere jeres venner, skriver Peter Nielsen, der oprettede gruppen, som begrundelse for oprettelsen.

Demonstrationen sker torsdag d. 16 juni 2011 kl. 14:00 med start ved Brønderslev Banegård.

'Herfra går vi i samlet flok med Bannere og megafon ned til Rådhuset i Brønderslev, hvor vi stiller os op, og kræver Inge Gorm Andersens afsked. Vores mål er ganske enkelt. Vi vil rigtig gerne at hun selv står frem foran os, og meddeler, at hun siger sin stilling op.' står der på Facebook-siden.

Bogmster Lene Hansen (S) og kommunaldirektør Søren Steensen fra Brønderslev Kommune har udsendt en pressemeddelse, hvor de skriver, at 'når en af vores egne hænges ud, så står vi sammen og bakker op'.

Og mere end nok bliver det, når en gruppe på Facebook har indkaldt til demonstration i Brønderslev den 16. juni, hvor børnechefens afgang vil blive krævet.

- Det kan ikke være rigtigt, at enkeltpersoner, som har mod til at indrømme fejl på tv, skal udsættes for det her. Vi håber, at folk vil forstå, at det ikke er én enkelt person, som har ansvaret for en families færden i det sociale system igennem 15 år, skriver de to, der desude kritiserer, at politi og anklagemyndighed uden at orientere kommunen overvejer at iværksætte en efterforskning af de ansattes arbejde.

Læs også: Lod sig snyde af Brønderslev-far: Socialrådgiver forfremmet

På Facebook er indignationen over Inge Gorm Andersen stor.

- De skjuler sig bag halv færdige rapporter som de ikke kunne finde ud af at bruge og bagefter kunne de ikke følge op på dem, herefter lagde de ansvaret fra sig og mente ikke at det var deres problem. Håber ikke at danske menneskesyn er blevet sådan som vi har set her, de skulle skamme sig, skriver gruppemedlemmet Otto Steffensen.

Skamme sig
Andre debatterer blandt andet, om det er okay med de dødstrusler mod Inge Gorm Andersen, som hun har fået, efter hun medvirkede i DR-dokumentaren.

- Helt enig, det er ikke ok med dødstrusler, men det er heller ikke ok at forfremme en så ukompetent sagsbehandler som Inge Gorm Andersen, men det siger jo også noget om hendes chef, skriver Engly Pries-Hansen, mens andre har en meget hård tone.

- Jeg synes hun er lige så skyldig som forældrene..hun troede på dem?!! hvordan fanden kan man tro på nogle forældre som er blevet anklaget for vold, misbrug ovs mod sine egne børn? Hun burde føle samme smerte.., skriver gruppemedlemmet Chrystina Kofoed, mens Dorthe Dittmer Andersen skriver:

En personhetz
- Hun skulle skamme sig. Hun skal fyres ikke forfremmes !!!! Jeg lagde også til det grin hun satte op... som om det var en lile bagatel.. BITCH.

Flere indlæg er allerede blevet slettet, fordi de indeholdt trusler mod Inge Gorm Andersen, og også Peter Nielsen, der oprettede gruppen, skriver, at han har fået trusler i sin private inbox på Facebook fra folk, der er blevet accepteret til gruppen - tilsyneladende mod deres vilje.

- Skal dog lige siges at kommer der så meget som 1 trussel mere bliver alle trusler politi anmeldt.. Denne gruppe er for folk som syntes Inge Gorm Andersen skal fyres, og ikke at hun skal straffes privat såsom bankes, dræbes, stenes osv, skriver han på siden.

Det er dog ikke alle, der er medlem, der er fortalere for gruppen og advarer mod en personlig hetz.

- Ja pøj pøj med denne hetz. Det bliver ikke med min deltagelse og tror bestemt ikke at os som almindeligt borger skal blande sig, og slet ikke via en uanmeldt demostration. At Inge Gorm Andersens kan stadigvæk forsætte med at bestride det job nu engang hun er sat til i Brønderslev kommune, er der heldigvis andre overordne det har denne fuldmagt til at afgøre, skriver Peter T Jensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer