Studerende trives på Aarhus Universitet

Næsten 9 ud af 10 studerende ved Aarhus Universitet har det godt og er glade for studiet, viser undersøgelse

De studerende ved Aarhus Universitet trives godt. Det viser en stor undersøgelse af studiemiljøet på universitetet. I alt omkring 11.000 studerende har deltaget i undersøgelsen.

- Vi er meget tilfredse med at få en så grundig dokumentation på, at vores studerende i høj grad trives, og ikke mindst klare svar på, hvilke faktorer der spiller ind på et godt studiemiljø.

Det siger dekan Mette Thunø fra fakultetet Arts, der står i spidsen for uddannelsesområdet på universitetet.

Svarene viser, at 86 procent af de studerende føler sig godt tilpas, og 85 procent er tilfredse med deres studie.

Universitetet har opbygget en statistisk model for undersøgelsen. Den forklarer, hvilke faktorer der gør, at de studerende trives.

Vigtigst for trivslen er, at de studerende gennem studiet oplever en øget interesse i faget og i stigende grad føler sig som del af et fagligt fællesskab.

Gode relationer til medstuderende og veltilrettelagte studier tæller også rigtig højt, ligesom åbenhed og interesse fra undervisernes side.

Undersøgelsen peger på områder, hvor universitetet kan gøre mere - blandt andet er der ikke så høj en trivsel hos de udenlandske studerende som hos de danske.

Et andet felt er de studerendes indsats. De bruger i snit 28,5 timer om ugen på studiet - men meningen er, at de skal arbejde i 37 timer om ugen.

Universitetet vil bruge undersøgelsen til at udvikle studiemiljøet og uddannelserne.

- Vi har en klar ambition om at gøre studiemiljøet endnu bedre og har derfor afsat 8-10 millioner kroner til brug allerede i 2011, siger Mette Thunø.

0 kommentarer
Vis kommentarer