Sagsbehandler fra Brønderslev truet på livet

En sagsbehandler fra Brønderslev får dødstrusler efter dokumentar om Brønderslev-sagen.

Sagsbehandleren Inge Gorm Andersen fra Brønderslev Kommune har fået dødstrusler på e-mail, ligesom folk også giver udtryk for grovheder, der skal ramme hendes børn, i deres breve til hende.

Det fortæller hendes chef Henning Risager, efter at Inge Gorm Andersen mandag aften fortalte om Brønderslev-sagen i en DR dokumentar.

- Jeg er dybt rystet over, at folk sender mail, hvor de truer Inge på livet og giver udtryk for alle mulige grovheder, der skal ramme hendes børn, siger Henning Risager, børne- og kulturdirektør i Brønderslev Kommune.

Chefen vred
- Når tabloidaviserne laver netafstemninger om, hvorvidt en leder skal fyres, så ophører al anstændighed, siger han.

Mandag aften sendte DR1 en dokumentar om Brønderslev-sagen, hvor et forældrepar samme aften blev kendt skyldige i vanrøgt, vold og sexovergreb på deres i alt 10 sammenbragte børn.

I dokumentaren stod faglig leder Inge Gorm Andersen frem og forklarede om Brønderslevs håndtering af sagen. Og det har altså medført en storm af hade-mails fra vrede borgere. Reaktioner, der har gjort hendes chef vred.

Inge Gorm Andersen blev 1. juni forfremmet til børne- og familiechef i Brønderslev kommune på trods af, at hun selv indrømmer, at hun lod sig snyde af Brønderslev-faren og efterfølgende blandt andet har fortrudt, at de ikke var vedholdende nok, da de stod uden for familiens hus i Serritslev 13. januar 2010 og accepterede, at faren ikke ville lukke dem ind.

Læs også: Lod sig snyde af Brønderslev-far: Socialrådgiver forfremmet

Henning Risager truer nu med, at kommunens medarbejdere fremover ikke skal stå frem i medierne - ligesom han indirekte kritiserer de øvrige kommuner, som har været involveret i sagen.

Derfor tøvede de
- Når en dygtig leder på den her måde bliver hængt ud, fordi hun tør stå ved, at der er begået fejl i modsætning til ansvarshavende i andre kommuner, så får det i høj grad os til at overveje, om vores ansatte fremover skal beskytte vores medarbejdere mod at optræde i medierne, siger han.

Læs: Brønderslev: Vi burde have fjernet børnene

Henning Risager understreger samtidig, at kommunen har rettet op på fejlene.

Inge Gorm Andersen gav i dokumentaren blandt andet følgende forklaring på, hvorfor Brønderslev Kommune tøvede med at gribe ind.

- Det handler meget om det baggrundsmateriale, vi har og det, vi møder. Når vi som socialrådgivere går ud, så møder vi jo ikke folk med de barske briller. Sådan møder vi jo ikke forældre. Vi vil jo også se det gode i folk, siger hun i dokumentaren.

0 kommentarer
Vis kommentarer