De danske sygeplejersker er mindre syge

Frygt for at blive fyret får sygeplejersker til at gå på job, selv om de burde blive hjemme, mener fagforening

De danske sygeplejersker har i 2010 været mere på arbejde og mindre hjemme under dynen.

Nye tal viser, at sygefraværet for sygeplejersker ansat på landets hospitaler er faldet med 7,6 procent på et enkelt år, skriver Dansk Sygeplejeråds nyhedsbrev Synergi.

Sygefraværet blandt basis- og specialsygeplejersker ansat på landets hospitaler er faldet fra 13,1 til 12,1 sygedag fra 2009 til 2010. Det viser nye tal fra Det Fælleskommunale Løndatakontor (FLD).

Men selv om sygeplejerskerne nu melder sig mindre syge, så behøver det ikke at betyde, at de har fået det bedre, mener deres fagforening.

- De store fyringsrunder på landets hospitaler er helt sikkert en stor del af forklaringen. Mange steder frygter sygeplejerskerne selvsagt nye sparerunder.

- Derfor oplever de i nogle situationer, at de er nødsaget til tage en vagt, selv om de måske burde blive hjemme, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Tallene viser også, at der er store forskelle rund om i landet på, hvor ofte sygeplejerskerne er syge.

Landets laveste sygefravær blandt hospitalsansatte basis- og specialsygeplejersker findes i Region Nordjylland. Her var sygefraværet på 11,1 dage i 2010, mens Region Hovedstaden havde landets højeste sygefravær på 12,7.

Omregnet til fuldtidsstillinger svarer faldet i sygefraværet til 147 stillinger på landsplan.

0 kommentarer
Vis kommentarer