Overlever Brønderslev dårlig omtale?

Når talen falder på Brønderslev tænker folk straks: Børnemishandling. Men hvordan påvirker det byen?

Ude af øje, ude af sind? (Foto Rene Schütze/Polfoto).
Ude af øje, ude af sind? (Foto Rene Schütze/Polfoto).

Det var vist rejsekongen Simon Spies, der engang bemærkede at 'dårlig omtale er bedre end slet ingen omtale'. Men holder salig Spies's konklusion også, når den negative omtale handler om byer?

Lidt ældre læsere, vil formentlig stadig huske narkoforbryderen og flugtspecialisten Mogens 'Nivå' Petersen.

Helt tilbage i 1971 fik han sit tilnavn 'Nivå'. Ikke engang fordi han kom fra den lille nordsjællandske by, men på grund af et opsigtvækkende landevejsrøveri mod en pengetransport - i netop Nivå.

Og selv om det altså er 40 år siden, er vi nok mange der fortsat og måske endda udelukkende forbinder 'Nivå' med noget ubehageligt.

Andre eksempler på dårlig omtale af en navngiven by, er Tøndersagen fra 2005 der handlede om sexmisbrug af to små piger - og så selvfølgelig den verserende børnemishandlingssag m.m. fra Brønderslev.

Turismen i Tønder
Spørgsmålet er om det at blive koblet sammen med noget negativt, også ødelægger noget konkret for byerne.

Ekstrabladet.dk har spurgt turistchef Boldil Thomsen fra sønderjydske Tønder, om hvad 'Tøndersagen' har betydet for turist tilstrømningen - og om sagen har præget byen?

Hun fortæller: - Selvfølgelig er det aldrig rart at blive markedsført på noget så modbydeligt, som bemeldte sag.

Men for det første glemmer folk jo hurtigt.

For det andet er en meget stor del af vores turister tyskere, der heldigvis intet kender til sagen.

Jeg har nu været turistchef hernede siden 1997 og kan på den baggrund konkludere, at 'Tøndersagen' hverken har skadet eller gavnet vores turisme.

Men vi havde det slemt, mens det hele stod på - og drog et lettelsens suk, da dommen faldt og sagen blev definitivt afsluttet.

Denne udmelding må afgjort vække glæde i nordjyske Brønderslev, der også har turisme som et vigtigt erhverv. Her siger turistchef Marianne Gade:

- Det er en frygtelig sag, som på kort sigt skader byens omdømme. Og det har vi det da rigtig dårligt med. Men - som det så også har vist sig fra Tønder - får sagen næppe nogen indflydelse på tilstrømningen af turister fremover. Det håber vi i hvert fald ikke.

0 kommentarer
Vis kommentarer