Udrykningsholdet Viso skal være kendt

Kommunerne skal blive bedre til at bruge Servicestyrelsens udrykningshold Viso i vanskelige børnesager

Der er ikke grund til at oprette en særlig task force, som kan hjælpe kommunerne i vanskelige børnesager. For den findes allerede og hedder Viso, fastslår socialminister Benedikte Kiær (K).

Fra flere sider er der efterlyst en task force, så sager som Tøndersagen, Mousagen og senest Brønderslevsagen kan undgås.

- Det er helt klart nødvendigt, at kommuner har mulighed for at få rådgivning i komplicerede børnesager. Det er afgørende for børn og unge, at man griber hurtigt ind, hvis der er tale om mistanke om overgreb, siger ministeren.

Brønderslevsagen, hvor et forældrepar mandag blev kendt skyldige i vanrøgt, grov vold og seksuelle overgreb på deres i alt 10 sammenbragte børn, får nu Viso til at overveje, om kommunerne er bevidste om den hjælp, de får fra Viso, Servicestyrelsens udrykningshold.

- Det er vigtigt, at kommunerne tør råbe om hjælp, og derfor overvejer vi nu, om Brønderslevsagen får konsekvenser for vores arbejde med kommunerne, siger vicedirektør i Servicestyrelsen, Helle Thiele.

Det vigtige er, at kommunerne får hjælp, og derfor overvejer vi hele tiden, om vi er kendte nok, understreger hun.

- Hjælpen kan være særlig rådgivning i selve sagsbehandlingen eller en socialfaglig indsats. Det vigtigste er, at der sættes tidligt ind, siger Helle Thiele.

Viso er dannet i 2007 i forbindelse med kommunalreformen og giver gratis specialrådgivning inden for områderne handicap, udsatte og specialundervisning på børne-, unge- og voksenområdet.

I første kvartal af 2010 fik Viso 291 henvendelser om børn og unge i samme kvartal 2011 var tallet 346.

I 2010 havde Viso mere end 3000 henvendelser.

Formanden for Folketingets Socialudvalg, Martin Henriksen (DF) har bedt socialministeren undersøge, om kommunerne har de rette redskaber til at forhindre vanrøgt og mistrivsel i udsatte familier.

0 kommentarer
Vis kommentarer