Raketten kan sendes op allerede klokken 14

Dansk amatørraket kan allerede blive skudt i vejret klokken 14.00, hvilket er en time før først antaget

Oprindeligt var det meningen, at den danske amatørraket Heat-1X Tycho Brahe skulle have været sendt af sted klokken 15.00 fredag. Men de planer er blevet ændret. Det skriver ing.dk, der har en journalist med på et af følgeskibene.

Kristian von Bengtson, Peter Madsen og resten af holdet bag Copenhagen Suborbitals har valgt at gå en time tidligere i gang med forberedelserne, så raketten er klar til affyring fra en flydende platform - Sputnik - allerede klokken 14.00.

Ifølge hjemmesiden sker det for at have mest mulig luft i tidsplanen. I sidste ende kan det dog nemt være, at raketten først bliver sendt op langt senere, men nu foreligger muligheden dog for en tidlig opsendelse.

Målet for de danske amatørraketbyggere er, at sende raketten 15-16 kilometer op i luften, men blot raketten løfter sig vil de være tilfredse. Fredagens forsøg skal ses som et led i en større plan, som går på at sende en mand ud i rummet om måske 10 år.

Sidste år forsøgte gruppen ligeledes at sende en raket af sted. Men det mislykkedes på grund af tekniske problemer. En føntørrer, som skulle holde en ventil til det flydende brændstof frostfri, fungerede ikke, og derfor blev den aldrig skudt af sted.

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer