Danmarks værste bolighaj

Ustoppelig: Johnny Aastrup Jensen har danmarksrekord i at overtræde boligreglerne

Johnny Aastrup Jensen har tabt 23 af de første 26 sager. Der kører stadig seks sager mod odenseaneren, der fortjent har titlen som ’Danmarks værste bolighaj’. (Foto: Kim Rune)
Johnny Aastrup Jensen har tabt 23 af de første 26 sager. Der kører stadig seks sager mod odenseaneren, der fortjent har titlen som ’Danmarks værste bolighaj’. (Foto: Kim Rune)

Tusindvis af boliglejere har penge til gode fra deres tidligere udlejere. Beløbet løber op i millioner af kroner, og trods adskillige advarsler og domme fortsætter bolighajerne med at operere i hele landet.

Værst ser det ud, hvis man har lejet en bolig af Johnny Aastrup Jensen, som har for 65 millioner kroner ejendomme i Odense. ’Operation X’ kan i aften på TV2 fortælle, at en aktindsigt i Odense Kommunes huslejenævn afslører, at der siden 2008 har været 32 sager mod Johnny Aastrup Jensen. 26 af sagerne er afsluttede, og bolighajen har tabt 23 af dem. Hele 18 sager handler om manglende tilbagebetaling af depositum.

11 klip i udlejningskørekortet
Britt Hansen og Mikael Almind Lund er nogle af de tidligere lejere, som stadig mangler både deres depositum og overskydende indbetaling for vand. Men nu tre år efter de fraflyttede boligen, har de stadig ikke set skyggen af pengene.

– Det er frækt, at man kan slippe af sted med det, når det er slået fast, at han skylder os penge, siger Mikael Almind Lund, som har huslejenævnets ord for, at de skal have pengene tilbagebetalt.

Men dem skal de nok se langt efter, for Johnny Aastrup Jensen har danmarksrekorden, når det handler om klager. I alt har han fået 11 klip i udlejningskørekortet, som bliver givet af Grundejernes Investeringsfond, hvis en person ikke retter sig efter domstolens afgørelse. Efter tre klip kan sagen ende hos politiet. Det gjorde den også i marts sidste år, men det har ikke haft nogen konsekvenser for Johnny Aastrup Jensen, som fortsætter med at udleje boliger.

Danskere skal have millioner tilbage
Listen over uærlige boligudlejere er lang. Christian Sandberg, der huserer med flere ejendomme på Sjælland, mangler at tilbagebetale mere end 22 millioner kroner til utålmodige lejere. Blandt andet skylder han Luna Birkedal hendes depositum, og så undrede det hende, at hun fik en regning på 18.000 kroner for istandsættelse af boligen, for hun havde ikke engang slået et søm i væggen i den måned, hun boede der.

Se, om din udlejer er på listen over de værste bolighajer - køb eBladet her

Også hun har en afgørelse fra huslejenævnet, som viser, at hun skal have indskuddet tilbage. Men Sandberg er i dag gået konkurs, og han siger til ’Operation X’, at han gerne vil til bunds i sagen, men at der ikke er nogen sager, der ikke kan tåle dagens lys.

Se mere om Danmarks værste bolighaj i ’Operation X’ på TV2 i aften kl. 20


0 kommentarer
Vis kommentarer