Strejke truer nu de offentlige it-systemer

Forkerte lønsedler, manglende årsopgørelser og udskudt tinglysning. Det kan blive konsekvens af strejke i CSC

Strejken blandt de 330 it-ansatte hos it-selskabet CSC kan få meget betydelige konsekvenser for det offentlige, der har over 120 kontrakter hos selskabet.

Over 300.000 ansatte i det offentlige kan under strejken se frem til forkerte lønsedler, og hos Skat har man sat forskudsopgørelser og andet på pause.

Og det er ikke kun det offentliges it-system, der bliver ramt. CSC har også kunder som telegiganten TDC, mediehuset Berlingske Media og forsikringskoncernen Tryg Vesta.

Hos CSC forventer man ikke, at konflikten vil gå ud over driften af systemerne. I stedet for de 330 har man 190 nye folk klar - dels konsulenter, dels CSC-folk fra udlandet.

- De 190 er det, vi mener, er nødvendigt for at holde de kørende systemer oppe, siger Lars Lundsgaard, projektdirektør i CSC Danmark.

Når færre kan klare det, skyldes det, at sommeren står for døren med et lavere aktivitetsniveau. Desuden er kunder gået med på at udskyde aktiviteter på systemerne.

Blandt kunderne afventer man med en vis uro konflikten. Generelt stoler man dog på CSCs beroligende ord om, at systemerne fortsat vil køre.

Hos Skat føler it-direktør Preben Bialas sig overbevist om, at man ikke får problemer onsdag. Skat har i en periode været ramt af problemer som følge af konflikten, men de er ved at være løst.

Og i Indenrigsministeriet forklarer kontorchef Carsten Grage, at cpr-systemet har kørt stabilt i de seneste måneder, og man stoler på CSCs beredskab.

Strejken er kulminationen på to års forhandlinger mellem de ansattes fagforening Prosa og selskabet om en ny overenskomst.

Og konflikten så ud til at kunne løses, da parterne forleden nåede frem til en aftale. Men den blev forkastet af Prosas medlemmer.

Natten til onsdag fremsatte forligsmanden et mæglingsforslag til en ny overenskomst, der nu skal sendes til urafstemning hos medlemmerne. Forligsmanden skal senest den 12. juni have svar om resultatet.

Forligsmanden kan gribe ind og udsætte en strejke - men det er ikke sket denne gang.

0 kommentarer
Vis kommentarer