Sådan trækker du håndværkeren fra i skat

Sørg for at gemme dine kvitteringer fra håndværkeren til efteråret, hvis du vil trække lønnen fra i skat

I dag vedtages loven om fradrags-berettigede håndværkere.(Foto: Colourbox)
I dag vedtages loven om fradrags-berettigede håndværkere.(Foto: Colourbox)

Du skal passe godt på dine kvitteringer fra håndværkeren eller rengøringshjælpen, hvis du vil trække deres løn fra i skat.

For når politikerne i dag vedtager en lov, der fra samme dag giver personer over 18 år mulighed for at trække 15.000 kroner årligt per person fra for køb af et væld af opgaver i hjemmet, er Skatteministeriet endnu ikke klar til at modtage kvitteringerne.

Systemet vil først være oppe at køre til efteråret, fortæller kontorchef i Skatteministeriet Søren Schou.

- Vores system er ikke oppe at køre endnu. Så hvis arbejdet bliver udført nu, skal man sørge for at gemme bilagene, til det bliver muligt at aflevere dem, siger han.

Til efteråret kommer der en ordning på skats hjemmeside, hvor du kan indsende kvitteringerne og få fradrag for arbejdet. Det bliver muligt at logge ind med din digitale signatur.

- Så det er kunden, der skal sørge for at indsende oplysninger, mens vi selv vil kontrollere firmaet, siger Søren Schou.

Det er kun arbejdslønnen, der kan trækkes fra, mens du fortsat selv må betale for materialer som maling og fliser.

Læs også: Lejere: Håndværkerfradrag er ikke gennemtænkt

Derfor er det også vigtigt, at du får firmaet til at dele regningen op i løn og materialer.

- Hvis det er en vinduespudser, er der måske ikke mange udgifter til materialer. Men når man får udført andre opgaver, skal det klart fremgår, hvor stor en del af regningen der er løn, siger Søren Schou.

På længere sigt bliver det muligt at betale håndværkerregningen og få skattefradraget på en og samme gang.

- Vi vil gerne have en ordning, hvor man kan betale håndværkeren via skat. Så man i samme moment, som man indberetter til skat, betaler håndværkeren. Det kommer i løbet af 2012, siger han.

Aftalen er en del af regeringens vækstplan, og den bliver efter al sandsynlighed vedtaget af Folketinget onsdag. Der er tale om en forsøgsordning frem til og med 2013.

Læs også: Håndværkere er bedre end deres ry

0 kommentarer
Vis kommentarer