Vi bliver forsinket for milliarder

2011 står i vejarbejdets tegn, og det giver store forsinkelser og rammer samfundets pengepung.

Trafikken bryder sammen, når vejarbejdet taget over. Det koster samfundet et kæmpebeløb. (Foto: Kristian Linnemann)
Trafikken bryder sammen, når vejarbejdet taget over. Det koster samfundet et kæmpebeløb. (Foto: Kristian Linnemann)

Vi kender det alle sammen.

Trafikken snegler sig af sted eller bryder helt sammen på grund af vejarbejde

Det generer trafikanter i alle størrelser.

Men ikke nok med det: Vejarbejdet, som for tiden skyder på hvert et gadehjørne, koster også samfundet et kæmpebeløb, der måles med helt store cifre.

Så meget taber vi
Alenlange køer, forsinkelser og tabt arbejdsfortjeneste løber faktisk op i tab på 20 milliarder kroner om året, anslår transportbranchen ifølge Børsen.

Og hvis du har lagt mærke til, at der er mere vejarbejde end normalt, har du ganske ret. Faktisk eksploderer antallet af vejarbejde i år.

Arbejdet med at reparere danske statsveje og broer er nemlig udskudt for 2,8 milliarder kroner, der skal indhentes i år.

Pinlig dårlig koordinering
De offentlige myndigheder er miserabelt ringe til at arbejde sammen om få alt det nødvendige vejarbejde til at glide lettest muligt.

Det mener trafikforskere, økonomer og transportbranchen, som angriber myndighederne for at være pivdårlige til at koordinere indsatsen, når de skal tage hånd om el-, gas, fjernvarme, tele- og kloakledninger.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) indkalder nu til en såkaldt ”rundbordssnak” for blandt andet Vejdirektoratet, regionerne, kommunerne, Sund og Bælt, selskabet bag vejanlægget ved Femern Bælt og Metroselskabet, lyder det.

0 kommentarer
Vis kommentarer