Første danske lægehelikopter i døgndrift

Landets første akutlægehelikopter, der flyver i mørke og arbejder i døgndrift, blev onsdag sendt i luften

Med nogen forsinkelse gik landets anden rigtige akutlægehelikopter onsdag på vingerne for at spille en vigtig rolle i det akutte beredskab i Region Midtjylland og Region Nordjylland.

Balladen om befolkningens manglende tryghed ved lange transporttider til nærmeste akutsygehus har været endeløs i det nordvestlige Jylland. Derfor spiller den nye helikopter en central rolle i det fremtidige akutberedskab, hvor helikopteren får base i Karup.

Her skal den supplere blandt andet ambulancer og akutlægebiler, når der er brug for lynhurtig udrykning i de to regioner ikke mindst i de mere tyndt befolkede egne.

Danmarks første lægehelikopter med base i Ringsted og dækning af Region Hovedstaden og Sjælland gik på vingerne sidste år som led i et halvandet år langt forsøg.

Den jyske søsterhelikopter har trukket ud på grund af tekniske problemer. Forsøgsperioden i Jylland bliver på 13 måneder frem til 30. juni 2012., men med mulighed for forlængelse.

- Vi tager hul på noget nyskabende i dag. Selvom der allerede er akutlægehelikoptere på vingerne i Danmark, så er dette den første, der er på vagt døgnet rundt og kan flyve i mørke, siger formanden for Region Midtjylland Bent Hansen. (S).

Forsøget finansieres af regeringens pulje til sundhedstilbud i udkantsområder og akutlægehelikopterordningen.

På sigt er det meningen efter en evaluering af Dansk Sundhedsinstitut, at hele Danmark skal dækkes af en akutlægehelikopterordning.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer