Tour de bajer

Igen i år kører foreningen Danske Ølentusiaster et øl etapeløb på cykel. Prologen skydes igang fredag.

Et par glade pedalatleter fra sidste års tour. (Privatfoto Danske Ølentusiaster).
Et par glade pedalatleter fra sidste års tour. (Privatfoto Danske Ølentusiaster).

Under parolen: 'Godt øl til danskerne' cykler Danske Ølentusiaster også denne sommer de hjemlige landeveje tynde - med pitstop på lokale bryggerier.

Nu på fredag tager de ølglade pedaltrampere et lille forskud på sommerens fornøjelige anstrengelser - med en prolog, der udgår fra Frederiksberg Rådhus klokken 12:00. Efter en rundtur i det indre København havner de tørstige cyklister meget passende ved Carlsbergs gamle tappehal, Tap1 på Ny Carlsbergvej, hvor årets Ølfestival nemlig på det tidspunkt er i fuldt sving. Alle cyklister er i øvrigt velkomne til at deltage på prologen.

Omkring klokken 14 præsenteres feltet så på tappehallens scene - og efterfølgende vil de cykelryttere der deltog i sidste års 'Tour de Biere' modtage deres løbsdiplomer.

Øllerne må vente!
Normalt betragtes øl og cykling som en rigtig dårlig cocktail. Men som bestyrelsesmedlem Claus Mortensen fra Danske Ølentusiaster uddybende forklarer:

- Alt vil forløbe både ædrueligt og forsvarligt. Det er da muligt, at et par af deltagerne napper en enkelt lille tår øl foran Frederiksberg Rådhus, inden startskuddet lyder. Men det er så også det hele.

Efter aftale med politiet stopper vi heller ikke for at tanke op, undervejs gennem København. Vores cykelløb handler om 'Godt øl til danskerne', ikke om en brandert på to hjul.

Mens vi er ved cykeldruk!
Det er en udbredt myte at du kan miste dit kørekort, hvis politiet tager dig i at køre fuld på cykel. Men den holder ikke i byretten! Da cykelkørsel ikke kræver kørekort, kan straffen heller ikke omfatte frakendelse af kortet. I følge Rådet for Sikker Trafik kan du til gengæld sagtens få en bøde for at træde i pedalerne i beruset tilstand. Hvis du under din fuldemands kørsel samtidig begår flere forseelser, lægges bøderne sammen. Eksempelvis, hvis du kører over for rødt lys. Og bliver du oven i købet blandet ind i et færdselsuheld, udregnes straffen på baggrund af omstændighederne ved uheldet - og så er det jo ikke så heldigt, at have været fuld. Med andre ord kan din slingretur på cykel godt blive en dyr affære.