Post Danmark mener at vinde konkurrencesag

EU-Domstolen antyder, at Post Danmark kan have misbrugt sin stilling, men Post Danmark forventer at vinde sag

EU-Domstolens generaladvokat mener, at Post Danmark kan have misbrugt sin dominerende stilling over for sin største konkurrent inden for omdeling af adresseløse forsendelser, Forbruger-Kontakt, nu FK Distribution.

Men Post Danmark læser en udtalelse fra generaladvokat Paolo Mengozzi fra EU-domstolen tirsdag helt anderledes.

Post Danmark mener at have en vindersag, når sagen skal behandles endeligt i Højesteret, og efter at EU-Domstolen er kommet med sin dom om fire til seks måneder.

Chefjurist Jens Heurlin fra Post Danmark siger, at selskabet er tilfreds med udtalelsen fra EU-Domstolen, selv om det umiddelbart kan synes ulogisk efter en omfattende juridisk udredning..

- Hvis Højesteret følger faktum i sagen, så ligger det tindrende klart, at Post Danmark ikke har misbrugt sin dominerende stilling ved at føre penge fra postmarkedet til markedet for adresseløse forsendelser, siger Jens Heurlin.

Baggrunden for sagen er, at Højesteret har bedt EU-Domstolen om en udtalelse i en langvarig strid, hvor Post Danmark har indbragt en afgørelse fra Østre Landsret for Højesteret.

Landsretten fastslog i 2007, at Post Danmark tilbage i 2003 og 2004 brød konkurrenceloven for såkaldt magasinpost ved at dumpe priserne for omdeling af reklamer for blandt andet Coop, SuperBest og Spar.

Disse kæder havde indtil da været vigtige kunder hos Forbruger-Kontakt, nu FK Distribution.

Generaladvokaten mener, at Post Danmarks priser på forsendelser kan være et udtryk for misbrug af dominerende markedsposition, hvis penge fra almindelig post bruges til at gøre reklameforsendelser billigere.

I forslaget til afgørelsen anbefaler generaladvokaten, at Højesteret undersøger, om Post Danmark har gjort dette.

- Det står klart fra konkurrencemyndighedernes og Østre Landsrets behandling, at det ikke er sket, siger Jens Heurlin.

0 kommentarer
Vis kommentarer