Askesky forlænger rejsetid til USA

Den nye islandske askesky giver indtil videre ikke problemer over Danmark, men forlænger rejsetiden til USA

Den nye islandske askesky truer med at genere flytrafikken over Europa. Men i første omgang er effekten på flytrafik ind og ud af Danmark mandag minimal. Det melder både Københavns Lufthavn og flyselskabet SAS.

Askeskyen giver dog anledning til en vis uro i charterbranchen.

I Københavns Lufthavn var der mandag morgen en enkelt aflysning af en afgang til Island og yderligere en Islands-afgang ud på eftermiddagen er i farezonen.

- Men der er ingen påvirkning af dansk luftrum, konstaterer Bente Kornbo fra lufthavnens informationsafdeling.

Hun tilføjer, at man holder nøje øje med de jævnlige opdateringer af situationen. Det er statsvirksomheden Naviair, der står for disse.

Hos flyselskabet SAS varsler kommunikationschef Mikkel Thrane lidt længere transporttid for rejser til USA.

- Det vil tage cirka en time længere, fordi man skal flyve syd om askeskyen, forklarer han.

Selskabet har måttet aflyse en enkelt flyvning fra Norge til Island, men er ellers ikke stødt på problemer.

- Men det hele afhænger jo af vinden, så vi studerer kort og følger med, så vi er klar, hvis situationen udvikler sig, siger Mikkel Thrane.

I charterbranchen følger man nervøst med i udviklingen.

- Det kommer på et af de værst tænkelige tidspunkter for os. I forhold til sidst er der tre gange så mange charterfly i luften, siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Den sidste askesky lå i april 2010, hvilket er lavsæson for charterfly. Med de mange flere gæster af sted i maj vil det være umuligt denne gang at klare problemerne ved at hente gæsterne hjem i busser, understreger Stig Elling.

- Derfor må vi håndtere det på en anden måde, så vi lader folk blive på feriemålene, mens de der skal af sted må vente, siger Stig Elling.

Desuden gør man klar til at omdirigere fly til andre lufthavne, hvis der er udsigt til lukning af lufthavne. Stig Elling understreger samtidig, at eventuelle berørte kunder vil blive holdt omkostningsfrie.

0 kommentarer
Vis kommentarer