Måling: Strauss-Kahn er offer for komplot

Et flertal i Frankrig mener, at den fængslede IMF-chef Strauss-Kahn er udsat for et komplot, viser måling.

Foto: AP
Foto: AP

Over halvdelen af franskmændene mener, at deres sexanklagede landsmand Dominique Strauss-Kahn er 'offer for en sammensværgelse'.

I en ny måling fra det franske analyseinstitut CSA svarer 57 procent af de adspurgte ja til, at et komplot har fældet chefen for Den Internationale Valutafond (IMF), som blev anholdt i New York lørdag.

32 procent svarer nej, mens 11 procent siger, at de ikke har en mening i spørgsmålet.

Nægter sig skyldig
Strauss-Kahn sidder nu varetægtsfængslet i New York, hvor han er sigtet for syv tilfælde af seksuelle overgreb mod en stuepige på et luksushotel.

Han har via sin advokat afvist alle anklager.

Forud for anholdelsen var det ventet, at Strauss-Kahn ville stille op til næste års franske præsidentvalg for Socialistpartiet.

Målingen viser, at opfattelsen af, at han er udsat for et komplot, er særligt udbredt blandt personer, der stemmer socialistisk. I denne gruppe svarer 70 procent ja til, at det er tilfældet, mens 23 siger nej og syv procent svarer 'ved ikke'.

En færdig mand
Teorien om, at der er tale om en form for sammensværgelse, får blandt andet næring på grund af en twitter-besked om anholdelsen, som et medlem af præsident Nicolas Sarkozys borgerlige regeringsparti sendte blot 20 minutter efter, at anholdelsen fandt sted.

Det var halvanden time før det første større medie omtalte sagen, og det har fået franske medier til at spekulere i, om nogen af IMF-chefens politiske modstandere har lagt en fælde for ham.

Iagttagere vurderer, at Strauss-Kahn er en færdig mand i både fransk politik og som IMF-chef, også hvis han ender med at blive frikendt for alle anklager om seksuelle overgreb.

0 kommentarer
Vis kommentarer