Konfirmander passer bedre på sig selv

Københavns Politi har ikke sat ekstra mandskab ind for at passe på festglade konfirmander på blå mandag - de er blevet bedre til at passe på sig selv, mener politiet

Konfirmanderne er blevet bedre til selv at få voksne til at følges med dem på blå mandag (Foto: Jens Dresling)
Konfirmanderne er blevet bedre til selv at få voksne til at følges med dem på blå mandag (Foto: Jens Dresling)

Konfirmander med lommerne fulde af pengesedler har førhen været tyvenes favoritmål. Netop derfor satte Københavns Politi og andre instanser sidste år massivt ind for at beskytte konfirmanderne, når de tog til storbyen på blå mandag. Men den hjælp behøver de ikke mere, for nu kan de passe på sig selv.

- Konfirmanderne er kloge nok til selv at få voksne til at følges med dem på deres blå mandag, og derfor er der ikke grund til at sætte ekstra mandskab ind for at beskytte dem, fortæller souschef i Kriminalpræventiv Afdeling hos Københavns Politi, Peter Andreasen til ekstrabladet.dk

Følges med de voksne
Politiets billede af konfirmanderne er, at de er blevet bedre til at følges i flokke sammen med nogle voksne, som kan hjælpe, hvis der opstår problemer.

- Vi er selvfølgelig opmærksomme på konfirmanderne, men sidste års store setup er ikke slet nødvendigt, siger Peter Andreasen.

Kontanter bliver hjemme
Derudover er de unge også blevet bedre til at lade de store pengebeløb blive hjemme i privaten i stedet for at rende rundt med kontanter i baglommen.

- De fleste har måske 1.000 kroner med, som de så har gemt godt væk i pungen, og så lader de samtidig dyre ting såsom IPhones blive derhjemme, siger Peter Andreasen.

Københavns Politi har endnu ikke i år oplevet grove tyverier fra konfirmander på blå mandag.

0 kommentarer
Vis kommentarer