Økonomer: Indbetal fortsat til efterlønnen

Der er skabt tvivl om efterlønnen. Men så længe, ændringerne ikke er vedtaget, så betal fortsat til den

Som det ser ud lige nu, er efterlønsordningen stadig en meget god opsparing. (Foto: Colourbox)
Som det ser ud lige nu, er efterlønsordningen stadig en meget god opsparing. (Foto: Colourbox)

Er du lige på nippet til at skulle vælge, om du skal betale til efterløn eller ej, er rådet fra eksperterne: Gør det.

For som det ser ud lige nu, er efterlønsordningen stadig en meget god opsparing. Om ikke andet så fordi, det ligger i kortene, at man får det indbetalte udbetalt skattefrit, hvis en ændring bliver en realitet.

- For dem, der i dag er med i ordningen, skal man blive ved med at være det. Den nye efterløn er endnu ikke vedtaget - og det værste, der kan ske, er, at man får en skattefri udbetaling til næste år.

- Det samme gælder folk, der er på vej til at skulle vælge, siger Las Olsen, der er privatøkonom i Danske Bank.

Bliver efterlønnen ændret, er der mange faktorer, der skal undersøges, før man ved, om efterlønnen er værd at stile efter: årsløn, betaler man topskat, og hvor meget man betaler ind på sin pensionsopsparing.

Modregningen i efterlønnen for pensionsformuer skærpes og gælder i hele efterlønsperioden. Og den modregning finder sted, hvis man har en pensionsformue på over en million kroner.

- Men for nogen vil det stadig være en god forretning at gå på efterløn. Men i alle tilfælde vil jeg anbefale folk at tale med en pensionsrådgiver, siger Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea.

Forliget betyder, at personer med pensionsformuer under cirka en million kroner opnår en højere årlig efterlønsydelse. Omvendt vil personer med en pensionsformue over cirka en million kroner få en lavere årlig efterlønsydelse.

- For nogen vil forliget betyde, at det er bedre at spare mindre op til alderdommen. Men mange kan ikke bestemme, hvor meget de vil lægge til side, fordi pensionen er en del af lønnen. Det hele er meget komplekst, siger Las Olsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer