Flere skoler får over 28 elever i klassen

Flere kommuner bryder klasseloftet på 28 elever. Skoler kan tilbyde flere timer ved at slå klasser sammen

Selvom der ifølge loven som udgangspunkt ikke må være flere end 28 elever i klasseværelset, så får stadig flere kommuner tilladelse til at bryde klasseloftet.

Undervisningsministeriet har givet fem kommuner tilladelse til at have flere end 28 elever i klasserne. Derudover søger Gladsaxe, Rudersdal og Vejle om tilladelse til at dispensere fra klasseloftet.

- Det handler om at få større fleksibilitet i skolen. At få mulighed for at blande klasserne ud fra større pædagogiske overvejelser end alder, siger skolechef Anette Jensen fra Vejle Kommune og uddyber:

- En af vores skoler har søgt om at ændre 19 klasser til 16 hold for at give eleverne flere timer.

I Silkeborg har Sejs Skole haft mulighed for at lave hold på over 28 elever i et år.

Mads Hedegaard går i 9. klasse og var meget skeptisk over for udsigten til at dele klasseværelse med 39 andre elever i biologi.

- I stedet for, at vi havde én times biologi om ugen, så lykkedes det vores lærer at give os to timer om ugen ved at lægge to klasser sammen. Selv om det har givet mere larm i timerne, så er to timers biologi bedre end en, siger Mads Hedegaard.

Men uddannelsesordfører Christine Antorini (S) er ikke imponeret over, at det lykkes kommuner at hæve timetallet ved at slå klasserne sammen.

- Regeringen indfører megaklasser ad bagvejen. Alle de kommuner, som søger om dispensation for klasseloftet på 28 elever, får ja. Det er rigtig dårlig stil at ændre noget så grundlæggende som klassestørrelser, siger Christine Antorini.

Tidligere undervisningsminister Tina Nedergaard (V) foreslog i sit udspil til en reform af folkeskolen, at kommunerne skulle have frihed til at lave klasser med flere end 28 elever. Men efter massiv kritik fra flere sider måtte hun trække forslaget tilbage.

0 kommentarer
Vis kommentarer