De viste min mors død på TV3+

TV-programmet 'Danmark om natten' fulgte Jytte Petersen fra et hjertestop i privaten til hendes død på Rigshospitalet, de fik bare aldrig lov til at filme

Ambulance ved Skejby Sygehus (Polfoto)
Ambulance ved Skejby Sygehus (Polfoto)

82-årige Jytte Petersen blev til en familiefest sidste år ramt af et hjertestop, hvorefter hun faldt ned af en trappe og fik kraniebrud. Da ambulancen ankom, hoppede en kameramand ud af bilen og optog hele seancen. Familien fik dog på intet tidspunkt at vide, at optagelserne senere ville blive brugt i programmet 'Danmark om natten', som kører på TV3+, skriver Journalisten.dk.

- TV3+ har stjålet noget af vores liv, og hver gang de sender programmet, tjener de penge på, at de har misbrugt os på det groveste, siger Hans Strand, Jytte Petersens svigersøn.

Skulle bruges i undervisning
Det var svigersønnen, der tog imod akutbilen, og han undrede sig over manden med kameraet, som gik i den samme gule vest som ambulancefolkene. Men fotografen forsikrede ham om, at materialet kun var til undervisningsbrug.

Først to måneder senere, da programmet ruller over skærmen i de danske stuer, opdager familien, at Jytte Petersens død bliver vist på TV i bedste sendetid.

- Efter historien om min mors død klasker de en strippers bare røv ind. For os, der var berørte, var det meget ubehageligt at se på, fortæller Jytte Petersens datter Bente til Journalisten.dk.

Produktionsselskab beklager
Hos produktionsselskabet Respirator, som står bag TV-programmet, beklager de sagen, men siger, at det ikke var muligt for fotografen at få samtykke til at filme fra nogen til festen.

- Der udspillede sig en fest, hvor folk var berusede og ikke havde forstået, at der var sket en alvorlig ulykke. Folk gik rundt og drak hvidvin, mens de fem ambulancefolk kæmpede for at redde kvindens liv, fortæller producent, Chris Didrik Nørgaard.

Fotografen er fyret
Men i følge svigersønnen er den forklaring langt ude:

- Folk var ikke specielt berusede, og der var flere pårørende til stede. Han talte jo selv med mig, siger Hans Strand, der ikke havde drukket, fordi han skulle køre hjem samme aften.

Produktionsselskabet har nu sendt en buket blomster til familien, hvor de undskylder for episoden og forsikrer om, at den pågældende fotograf er blevet fyret.

0 kommentarer
Vis kommentarer