Må ikke råbe efter Emiiil i radiospot

Forlaget bag 'Emil fra Lønneberg' i kødet på lille dansk vvs-firma

Hvem har patent på, hvordan man råber navnet på barndommens elskelige skarnsknægt Emil?

Spørgsmålet bliver stillet i Sjællandske onsdag, efter at det svenske forlag bag Astrid Lindgrens udgivelser har gjort ophævelser over, at VVS-firmaet Emil Hansen og Søn i Næstved har en annonce kørende i den lokale Radio SLR, hvor navnet Emil bliver råbt på en måde, der minder meget om den måde, Emil fra Lønneberg bliver anråbt på, når far Anton igen har været udsat for en af Emils skarnsstreger.

Det svenske forlag Saltkråkran i Stockholm har tilsyneladende haft lyttebøfferne ude i det sydsjællandske og har hørt radiospotten. Forlaget Saltkråkan i Stockholm har henvendt sig til SLR og gjort opmærksom på, at det ifølge dem er et typisk eksempel på renommésnyltning, som kan føre til et retsligt efterspil. Forlaget mener, at udtalen er tyvstjålet fra Emil-filmene.

Michael Grebart, ejer af VVS-firmaet Emil Hansen og Søn, kalder spørgsmålet om ophavsret til far Antons måde at udtale sin uartige søns navn på, for smålig.

- Da jeg første gang hørte om sagen, tænkte jeg, det måtte være en joke. Jeg kunne ikke tro, det kunne være rigtigt. De burde være stolte over, at vi bruger deres navn.

-Det ville jo være latterligt, hvis vi råbte Bøøøørge Hansen, når vi hedder Emil Hansen, siger han til Sjællandske.

En jurist i Pressens Hus har lyttet til radioreklamen og vurderer, at hverken forlaget, Astrid Lindgren eller nogen andre får krænket deres ophavsret.

0 kommentarer
Vis kommentarer