Skilsmissebørn gider ikke parforholdet

Danske skilsmissebørn er mere tilbøjelige til at leve alene eller i ikke-formelle forhold

"Ja, det er gammen at leve sammen" hedder det i Grundtvigs berømte brudesalme.

Men når forældrepar kaster håndklædet i ringen og går hver til sit, trækker det spor ind i voksenlivet hos deres børn, som i væsentlig flere tilfælde vælger at bo alene, når man sammenligner med voksne, der ikke blev udsat for skilsmisse i barndommen.

Omkring hver femte voksne dansker, der er vokset op i et skilsmissehjem, lever alene - dobbelt så mange som gruppen af voksne, der ikke har oplevet skilsmisse i barndommen.

Det viser en ny, foreløbig undersøgelse, dagbladet Information har fået indsigt i.

- Det ser ud, som om denne gruppe (skilsmissebørn, red.) holder sig lidt tilbage og er mere forsigtig med at gå ind i et parforhold, vurderer Per Schultz Jørgensen, professor i socialpsykologi

Han står sammen med ph.d.-studerende Rikke Skovgaard Christensen bag den foreløbige analyse.

Tallene i undersøgelsen er baseret på data fra værdiundersøgelsen 2008, som blev udgivet i januar i bogen "Små og store forandringer". Her deltog 1.507 danskere over 18 år i spørgeskemaundersøgelsen.

- Hvis dine forældre blev skilt som barn, kan det have været så forfærdelig en oplevelse, at du ikke ønsker at gentage de erfaringer og derfor hellere vil leve som enlig, siger Mai Heide Ottosen, der er seniorforsker på Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.

- Som skilsmissebarn kan du også have gjort dig den erfaring, at livet går videre trods skilsmissen, og at det derfor er nemmere for dig at træde ud af et ikke-formaliseret forhold.

0 kommentarer
Vis kommentarer